Last news in Fakti

16 Април, 2021 11:33 2 239 2

Цървена звезда отнесе сериозна глоба заради Ибрахимович

  • цървена звезда-
  • златан ибрахимович-
  • милан-
  • футбол-
  • уефа

Самоличността на човека, донесъл наказанието от УЕФА, не беше разкрита от клуба, но със сигурно се знае, защото на стадиона са присъствали само служебни лица, медии и служители на стадиона и клуба

Цървена звезда отнесе сериозна глоба заради Ибрахимович - 1
Снимка: БГНЕС

Проява на дискриминация към Златан Ибрахимович донесе наказание на Цървена звезда от УЕФА. Сръбският гранд бе глобен с 25 000 евро, а когато феновете се завърнат по стадионите, отборът ще изиграе един европейски мач без публика.

Причината за санкцията е случилото се на мача между Звезда и Милан от 1/16-финалите на Лига Европа през февруари (2:2). Мачът на "Мала Маракана" се игра без фенове, но страстните фенове в Сърбия намериха начин за провокация.

В момент от мача ясно се чува, как мъж чрез микрофон или вид високоговорител, крещи думата "balija" по адрес на Ибрахимович. Тази дума се използва от сръбските националисти като обида към босненските мюсюлмани. Именно такъв по произход е бащата на Златан, докато майката на родения в Швеция играч е словенка.

Самоличността на човека, донесъл наказанието от УЕФА, не беше разкрита от клуба, но със сигурно се знае, защото на стадиона са присъствали само служебни лица, медии и служители на стадиона и клуба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евро зелка

    3 1 Отговор
    Ово е заплаха! - "един мач без публика". То щото сега стадионите се пръскат от фенове.
  • 2 сила

    8 1 Отговор
    Е КАКЪВ ДА Е....БОШНЯК Е,ДЕМЕК ПО НАШЕНСКИ ПОМАК.....не виждам за какво се обижда,а миналия Великден като показа среден пръст на християните защо не го глобиха наглеца....