Last news in Fakti

17 Април, 2021 18:55 1 139 1

Байерн Мюнхен надделя над Волфсбург

  • байерн мюнхен-
  • волфсбург-
  • 3:2-
  • бундеслига

В останалите двубои, стартирали в 16:30 ч. българско време, Аугсбург и Арминия Билефелд завършиха при резултат 0:0,  Борусия Мьонхенгладбах разби Айнтрахт Франфурт 4:0, Фрайбург стори абсолютно същото с Шалке 04 - 4:0, а  Унион Берлин спечели срещу Щутгарт с 2:1

Байерн Мюнхен надделя над Волфсбург - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Байерн Мюнхен надви Волфсбург с 3:2 в мач от 29-и мач от германската Бундеслига. Точни за баварците бяха Джамал Мусиала, който реализира две попадения, и Максим Чупо-Мотинг. Домакините демонстрираха добра игра и на два пъти съумяваха да се върнат в мача с голове на Воут Вегхорст и Максимилиан Филип, но това се оказа недостатъчно, за да вземат поне точка от битката.

Първата добра възможност в мача бе на сметката на домакините, но Боте Баку бе отказан от добрата вратарска проява на Нойер. Десетина минути по-късно наскоро навършилият 18 години Джамал Мусиала изведе баварците напред с добър изстрел в долния ляв ъгъл.

Малко след това Чупо-Мотинг удвои за гостите след страхотна грешка от страна на Кастеелс. След половин час игра домакините се върнаха в мача с гол на Вегхорст.

Отговорът на баварците обаче бе светкавичен, тъй като само след две минути Мусиала върна двойния аванс на своя тим.

В началото на втората част гостите организираха страхотна атака, завършила с удар на Мюлер, но за нещастие на легендата топката бе избита от противников бранител на самата голлиния. Малко по-късно Максимилиан Филип се възползва от грешка на противника и с лекота изненада Нойер, отбелязвайки за 2:3.

В 68-ата минута след индивидуален рейд Алфонсо Дейвис изстреля топката от ръба на наказателното поле, но Кастеелс реагира блестящо и осуети опита му. Волфсбург отговори с удар на Жером Русийон, който обаче пропусна целта.

Така баварците, които са водачи в класирането, взеха трите точки от мача и събраха общ актив от 68 пункта. Волфсбург от своя страна остана на трето място с 54 точки.

В останалите двубои, стартирали в 16:30 ч. българско време, Аугсбург и Арминия Билефелд завършиха при резултат 0:0, Борусия Мьонхенгладбах разби Айнтрахт Франфурт 4:0, Фрайбург стори абсолютно същото с Шалке 04 - 4:0, а Унион Берлин спечели срещу Щутгарт с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Reinhard

    0 0 Отговор
    Браво,BAYERN! Шампиони сме!