Last news in Fakti

18 Април, 2021 13:43 2 616 0

Важен играч на Ливърпул иска в Барселона

  • вайналдум-
  • ливърпул-
  • барселона

Вайналдум има голямо желание да играе в един отбор с Меси

Важен играч на Ливърпул иска в Барселона - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Звездата на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум все още иска да се присъедини към Барселона през лятото, защото иска да играе заедно с Лионел Меси и съотборника си в нидерландския национален отбор Мемфис Депай.

В последните дни се появиха информации, че 30-годишният полузащитник е готов да подпише нов договор с „мърсисайдци“ заради тежкото финансово състояние на Барселона. Според „Mirror“ обаче той е заявил пред приятели в Нидерландия, че все още вижда бъдещето си на „Камп Ноу“.

Изданието пише, още, че Вайналдум има голямо желание да играе в един отбор с Меси, за когото все повече се твърди, че ще остане при „каталунците“ и след края на сезона. В същото време наставникът на Барса Роналд Куман, който харесва качествата на Вайналдум, иска да вземе в тима и капитанът на Лион – Мемфис Депай.

Смята се, че новият президент на Барселона Жоан Лапорт е казал на Куман, че ще разполага с ограничен бюджет за трансфери, след като клубът има повече от 1 милиард британски лири дълг.

Вайналдум и Депай обаче биха пристигнали като свободни агенти на „Камп Ноу“, след като договорите им изтичат след края на кампанията. „Каталунците“ имат интерес и към друг играч, който има изтичащ договор – защитникът на Манчестър Сити Ерик Гарсия.

Междувременно, в Ливърпул имат желание да задържат Вайналдум. Има информации, че „червените“ са му предложили нов двугодишен договор. Агентът на халфа - Хъмфри Ниджман обаче е настоял за тригодишен такъв, на което обаче от „Анфийлд“ не са съгласни. Вайналдум е отхвърлил предложението, тъй като не отговаряло и на финансовите му изисквания.

Интерес към нидерландеца има още от страна на лидера в италианската Серия А – Интер, но приоритет на футболиста е Барселона.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА