Last news in Fakti

19 Април, 2021 13:36 2 645 6

Рио Фърдинанд: Обявиха война на футбола, това е позор!

  • рио фърдинанд-
  • европейска суперлига-
  • суперлига-
  • футбол

Това е унижение, те тръгват срещу всичко, което е футболът всъщност

Рио Фърдинанд: Обявиха война на футбола, това е позор! - 1
Снимка: БГНЕС

Поредната легенда на английския футбол се изказа критично към официално обявения късно снощи проект за създаване на Европейска Суперлига. Бившият бранител на Англия и Манчестър Юнайтед заяви, че случващото се е обявяване на война на футбола и унижение ценностите на играта. Освен това той се присъедини към своя бивш съотборник Гари Невил, който по-рано също отправи опустошително обръщение.

“Това за мен е обявяване на война на футбола, това е позор. Това е унижение, те тръгват срещу всичко, което е футбола всъщност. Това е затворен магазин за тези големите, всичко е само и единствено за пари. Богатите да стават по-богати, а за другите никой не мисли. Как са събрали дързост за такова нещо в ситуацията в света в момента, в пандемията? Хората по цял свят се борят, а те се споразумяват за подобна идея. Това е абсолютно антиконкурентен модел, който е в разрез с всичко, което е традиция във футбола. Тези хора нямат никаква представа какво е футбола. Това е чиста бизнес сделка. Хората, които правят играта специална, никой не ги брои. Това е ситуация, в която тази група от клубове напуска останалите и ги оставя да умрат, това е смущаващо, направо не мога да го повярвам. Аз съм фен на Манчестър Юнайтед и обичам клуба, но не мога да стоя и да подкрепя подобно нещо,” изключително критичен бе Фърдинант.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРЕН

    20 3 Отговор
    НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН СЪМ СЪС
    НЕГО И НЕВИЛ. ПОЗОР.
  • 2 ПЕНКО

    0 8 Отговор
    И В ЗОРАТА НА ФУТБАЛА /В АНГЛИЯ / ГРУПИ ГРАДОВЕ -СА СЕ РИТАЛИ ЗА КЪЛБОТО ПОМЕЖДУ СИ - ГРУПИ ГРАДОВЕ !!!! КАКВО ПРЕЧИ ДНЕС ГРУПА ОТБОРИ ОТ ГРУПА ГРАДОВЕ ДА СЕ РИТАТ ЗА КЪЛБОТО -ПРОФЕСИОНАЛНО - ТЕЛЕВИЗИОННО - МОГАТДА СЕ НАРЕКАТ И СВРЪХ -СУПЕР- КОСМИЧЕСКА ЛИГА / НА БЪЛГАРСКИ Е ДРУГО / И ДА НАПУСНАТ УЕФА -ПА И ФИФА -ФАФА И ФУФА !?!?!?

    Коментиран от #3

  • 3 Видя ли Пенко

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕНКО":

    Мисленето е за другите.На теб не ти се отдава.А футбола е ясно че парите ще го затрият.
  • 4 наблюдател

    2 3 Отговор
    Да живее Европейската Суперлига по футбол !
  • 5 Гоуст

    5 0 Отговор
    Футбол, формула 1,баскетбол и тн - все спортове, които спряха да ме интересуват и не гледам точно защото вече дори не се опитват да прикрият колко са меркантилни всички замесени. Може да звучи странно, но в момента снукър и биатлон са ми много по-интересни и приятни.
  • 6 ле ле

    0 0 Отговор
    Много идиоти са изказали за суперлига..Каккъв е проблема..ами много просто,има огромни загуби в последната година специално за големи клубове..а УЕФА клати краката и прибира пари за какво ли не..Чиновници паразити..До тук..Ще гледаме нормален футбол и първенства..Какъв е проблема..Искате да гледате някакъв макъдонски отбор как играе с албански в шампионска лига...ами гледайте..Аз не искам..Брей футболисти са да ритат топка,оставете соб-ци на клубове да решавата как да искарат парите и да плащат на Меси,Роналдо..а заплатите са космически и никой не ще да отстъпи..нали..А шефа на УЕФА някакъв си Шеферин ли какъв ли се държи като мафиот,треперят му краката за заплатата..обижда хората,нарича ги наглеци..ами да такива са в очите ти защото прибираш си проценти..До тук с номерата.