Last news in Fakti

20 Април, 2021 09:15 2 348 7

Байерн, Борусия Дортмунд и Порто получават нов шанс в Шампионската лига?

  • шампионска лига-
  • футбол-
  • байерн мюнхен-
  • утбол-
  • борусия дортмунд-
  • порто-
  • уефа-
  • суперлига-
  • европейска суперлига

УЕФА обмисля сериозно възможността да върне баварците в настоящото издание на турнира, въпреки че те отпаднаха на четвъртфиналите от Пари Сен Жермен

Байерн, Борусия Дортмунд и Порто получават нов шанс в Шампионската лига? - 1
Снимка: БГНЕС

Oтпадналият от тазгодишния турнир в Шампионската лига Байерн Мюнхен може да получи получи нов шанс да защити трофея, който завоюва през миналия сезон.

УЕФА обмисля сериозно възможността да върне баварците в настоящото издание на турнира, въпреки че те отпаднаха на четвъртфиналите от Пари Сен Жермен.

Според германския Bild в петък ще има заседание на Изпънителния комитет на УЕФА, на което ще бъде решено дали Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид да бъдат отстранени от надпреварата.

И трите клуба са сред учредителите на Суперлигата, на която европейската футболна централа остро се противопоставя. Президентът на Датския футболен съюз и член на Изпълкома на УЕФА Йеспер Мьолер потвърди, че съществува вариант с изваждането от турнира на Манчестър Сити, Челси и Реал.

Bild посочва какви биха били последиците от подобно решение. Едната опция е за шампион да бъде обявен Пари Сен Жермен. Френският клуб единствен от полуфиналистите не е сред отцепниците, които обявиха създаването на Суперлигата. Това едва ли ще се случи, защото финансовите загуби от прекъсването на турнира преди решителната му фаза ще са огромни.

Другата възможност е полуфиналите да се изиграят, но местата на Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид да заемат Байерн, Борусия Дортмунд и Порто, които отпаднаха на четвъртфиналите.

Специално Байерн и Борусия имат срок от 30 дни, в който да обявят окончателно дали ще станат част от новия проект. За ПСЖ този срок е 14 дни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скептик

    13 2 Отговор
    Не знам дали идеята за тази суперлига е добра. На хората ще им писне да гледат едни и същи отбори и едни и същи мачове. Възникват безброй въпроси...Ще има ли изпадащи, ще има ли квалификации за влизане...накрая ще се превърнат в едни приятелски мачове. Ще се загуби спортния дух, ще се загуби турнирния дух и ще стане само една лига за пари където ще си играят едни и същи отбори. Това ще убие интереса!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Мичмана

    5 1 Отговор
    Предлагам даже да ги извадим от Купата на България и да върнем Лудогорец
  • 3 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "скептик":

    Що бе, на Плейстейшън не е ли същото? Но не пречи да се купуват милиони игри

    Коментиран от #4

  • 4 дали

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    за да играят децата а и там не играят само футбол :) и не ги излъчват по ТВ
  • 5 Хаха

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "скептик":

    Ми то сега не е ли същото, не пич. Всяка година едни и същи отбори !

    Коментиран от #6

  • 6 скептик

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Донякъде е същото, но сега тези едни и същи трябва да минат през по-малките за да докажат, че трябва да са там. Вярно е, че голяма част от големите имат фенове по цял свят, но тези фенове имат отбори на които симпатизират в страните си. Да кажем може да харесвам Реал Мадрид, но не съм чак такъв фен, че да го гледам с Ал Ахли защото е отишъл да играе за пари. А има и другото ако голяма част от големите не влязат в тази лига какъв супер турнир ще е без Байерн Мюнхен например. Другия въпрос е за чий ще е Тотнам и Арсенал, вярно клубове с история но без успехи напоследък. Как тогава това ще е супер лига като няма да играят най-добрите. И не напоследно място много от малките са препъвали големите! А не искам да гледам едни и същи искам да гледам футбол в който има заряд, в който някой трябва да отстрани другия за да се класира...За мен едни и същи обезмисля играта. Според мен първоначално ще има интерес но в дългосрочен план ще се загуби!
  • 7 скептик

    3 0 Отговор
    Има и още нещо. Представете си една супер лига в която досега е известно, че са Реал Мадрид, Челси, Тотнъм, Арсенал, Манчестър Юнайтед и една друга Шапмпионска лига в която са ПСЖ, Байерн Мюнхен, Ливърпул, Порто, Ювентус...какво правим тогава!? Нито едното е Суперлига нито другото е Шампионска лига защото и в двете липсват най-добрите. Ще се обезмислят и двата турнира