Last news in Fakti

24 Април, 2021 18:37 1 917 0

Ерлинг Халанд бута Борусия (Дортмунд) към Шампионската лига

  • борусия дортмунд-
  • футбол

С прецизност в решаващите мигове и перфектен Ерлинг Халанд, "жълто-черните" триумфираха с 2:0 и вече са на само точка от четвъртия Айнтрахт (Франкфурт)

Ерлинг Халанд бута Борусия (Дортмунд) към Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Грандът Борусия (Дортмунд) възвърна всичките си шансове за класиране в Шампионската лига през следващия сезон. Вестфалци взеха изключително важното си гостуване на директен конкурент в лицето на Волфсбург. С прецизност в решаващите мигове и перфектен Ерлинг Халанд, "жълто-черните" триумфираха с 2:0 и вече са на само точка от четвъртия Айнтрахт (Франкфурт).

Ерлинг Халанд бута Борусия (Дортмунд) към Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

"Вълците" пък все още остават на третата позиция, но в последните три кръга се нуждаят от задължителни победи, ако искат да попаднат в най-престижния европейски клубен турнир.

Първото полувреме премина под контрола на домакините, но именно те бяха тези, които инкасираха попадение в своята врата. Между пропуски на Отавио и Яник Герхард, за гостите успя да се разпише Ерлинг Халанд.

Ерлинг Халанд бута Борусия (Дортмунд) към Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В 12-ата минута норвежецът се възползва от грешка в отбраната на Волфсбург и сам срещу Кастелс не сгреши за 0:1.

Проблем за дортмундци беше случилото се в 59-ата минута. Тогава Джуд Белингам видя за втори път жълтия картон, което означаваше и край на участието му в мача. Изненадващо обаче, мощната атака на съперника не само, че не съумя да се възползва, ами отново допусна да бъде матирана от Ерлинг Халанд.

Ерлинг Халанд бута Борусия (Дортмунд) към Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В 68-ата минута Дауд отправи страхотен извеждащ пас за скандинавеца, който спринтира от центъра и за втори път нямаше трудности с това да преодолее вратаря.

До края момчетата на Един Терзич не допуснаха срив в своето представяне и постигнаха безценен 17 успех през тази кампания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА