Last news in Fakti

26 Април, 2021 22:05 5 029 2

Собствениците на Ливърпул са отказали умопомрачителна оферта

  • ливърпул-
  • fenway sports group-
  • оферта-
  • продажба-
  • отказ-
  • джон хенри

„Фенуей Спортс Груп” са отказали да продадат клуба за колосалната сума от 3 млрд. паунда

Собствениците на Ливърпул са отказали умопомрачителна оферта - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Собствениците на Ливърпул в лицето на „Фенуей Спортс Груп” са отказали да продадат клуба за колосалната сума от 3 млрд. паунда. Предложението за акциите на „червените” е дошло непосредствено преди клубът да обяви, че става част от европейската Суперлига, която в крайна сметка така и не просъществува.

Феновете на мърсисайдци атакуваха яростно боса на клуба Джон Хенри за решението му да се присъедини към 12-те клуба учредители на новия формат. Въпреки последвалото извинение от американеца, привърженици на Ливърпул организираха протести пред стадион „Анфийлд”.

Според медиите в Англия, предложението за акциите на Ливърпул е дошло от Близкия Изток, като към този момент повече подробности не са ясни.

Джон Хенри закупи клуба от „Анфийлд” през 2010 година за близо 300 млн. паунда, като оттогава цената на английския гранд скочи неколкократно, особено след триумфите в Шампионската лига и Премиършип.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    6 1 Отговор
    По онова време това беше реалната цена на Пул.Босът на Нюкасъл търсеше същите пари за неговия тим но никой не се нави.
    3 млрд.са грешни пари според мен.

    Коментиран от #2

  • 2 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Близкия Изток, Пръц, Близкия Изток .........