Last news in Fakti

27 Април, 2021 16:25 1 808 1

Продадоха картичка с автограф от ЛеБрон Джеймс за колосална сума

  • картичка-
  • търг-
  • леброн джеймс-
  • 5.2 милиона

Картичката е издадена през 2003 година в тираж от само 23 броя. Състоянието на продаденото копие е оценено като "третото най-добро съществуващо". Купувачът е избрал да остане анонимен

Продадоха картичка с автограф от ЛеБрон Джеймс за колосална сума - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Рядка колекционерска картичка с автограф от американския баскетболист ЛеБрон Джеймс е била продадена на търг за 5.2 милиона долара, съобщиха от аукционна къща "PWCC Marketplace".

Картичката е издадена през 2003 година в тираж от само 23 броя. Състоянието на продаденото копие е оценено като "третото най-добро съществуващо". Купувачът е избрал да остане анонимен.

Сумата от 5.2 милиона долара е повторение на рекорда за продадена такава картичка. През 1952 година колекционерската картичка на бейзболиста Мики Мантъл е продадена за същата сума.

36-годишният Леброн Джеймс е четирикратен шампион в НБА (два пъти с Маями, веднъж с Кливланд и Лос Анджелис Лейкърс), двукратен олимпийски шампион (Пекин 2008, Лондон 2012). Американското списание "Тайм" миналата година избра Леброн Джеймс за Спортист на годината. Редакторите на изданието отбелязаха участието му в публични кампании за борба с расовото неравенство в САЩ, както и за увеличаване на избирателната активност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаяско

    0 0 Отговор
    Няма как през 1952 картичка да е продадена за 5.2м.