Last news in Fakti

27 Април, 2021 17:37 1 545 2

Дясната ръка на Бербатов: БФС води неадекватна политика по отношение на човешките ресурси

  • петър величков-
  • бфс-
  • конгрес-
  • димитър бербатов-
  • дясна ръка-
  • екип

"Важно е за мен, че БФС функционира на базата на „казал-рекъл”. Има липса на регулации на процеси, които текат в БФС, защото се размива прозрачността при вземане на решения", каза Петър Величков

Дясната ръка на Бербатов: БФС води неадекватна политика по отношение на човешките ресурси - 1
Снимка: БГНЕС

Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, обясни защо БФС в сегашния му вид е нежелан партньор за институциите и спонсорите. Според него досегашното му присъствие в Изпълкома на БФС е по-скоро позитив за бъдещата му работа.

„Бербатов вече спомена, че футболната общественост има представа какво представлява БФС, но ми се иска набързо да минем през няколко неща от първо лице. От 8 години съм в изпълкома на централата. За някои от вас може би това носи негатив, но за мен носи позитив. Успях да изградя в себе си представата как трябва да бъде променено. Структурата на БФС е тежка и небалансирана без ясни решения. Далеч е от модел за реорганизация. БФС следва административно-регионалното деление на страната. Виждам една слаба комуникация, липса на чуваемост, между БФС и регионите и проблемите, които има там, както и в клубовете. През октомври 2019-а година станахме свидетели на нещо много неприятно. БФС е нежелан партньор. Знаете за отказа на държавата да работи с централата в този ѝ вид. Имаше разследване за корупция, има липса на спонсорски договори, което пряко рефлектира върху надеждността на централата. Не бива да подминаваме и мълчаливата ненамеса на УЕФА за събитията през 2019-а година.

БФС води една за мен лично като ръководител напълно неадекватна политика по отношение на човешките ресурси. Нулева работа за повишаване на квалификацията на хората в централата, както и клубовете. Същото е и в спортно-технически план. За мен лично там има нездрава работна атмосфера, липса на мотивация на служители да дават целия потенциал, който имат. Трябва да отбележим и липсата на справедливост по реална работа.

Важно е за мен, че БФС функционира на базата на „казал-рекъл”. Има липса на регулации на процеси, които текат в БФС, защото се размива прозрачността при вземане на решения. Това създава и възможност за действия на корупционна практика, за което БФС е неведнъж обвиняван. По отношение активите, не разбирам незадоволителното състояние, в което се намира базата на България в Бояна. Няма да обяснявам как падат покривите. Тя е дадена за управления на външни компании. Става въпрос за задължения от стотици хиляди левове. Изпълкомът бе запознат, че има тежки, лоши задължения към БФС. Не знам дали договорите, които са сключвани, са аматьорски или тотална нестопанственост.

Допълнителните възможности за финансиране, това което УЕФА дава или държавата, колкото и да е бедна и е готова да дава за футбола, също е фактор, който е налице. БФС не отговаря на бързо развиваща се футболна индустрия. За мен има големи пропуснати възможности по програми на ФИФА и УЕФА, дори и Европейски съюз. Държавата бе готова да помага на ДЮШ, но не с това ръководство. Ориентиране към конкретни хора и интереси, а не към процесите, които са във футбола у нас. Тази неяснота води да разнопосочност и негативизъм, а ако уставът бе редовен, то нямаше сега да говорим тези неща", обясни Величков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПСР

    0 0 Отговор
    Този човек,беше главно щефче на ОМВ-България./съпруг на Вики от Мастило/.Поизгониха го австрийците-има защо.Как си намери място под Слънцето....както в БГ.Старозагорски Остап Бендер.Разбира от футбол,колкото аз от кърлинг.
  • 2 OMW

    0 0 Отговор
    ДА ТАКА Е. КАТО РАЗБРАХА КОЛКО ГИ Е КРАЛ , МУ ВЗЕХА ДВУПОСОЧЕН БИЛЕТ ДО ВИЕНА И ОБРАТНО. ИЗГОНИХА ХО БЕЗ ПРАВО ДА РАБОТИ , ТОЕС ДА КРАДВА В ДРУГИ КОМПАНИИ 5 ГОДИНИ.АМИ ВЪЗПИТАНИК НА БУРГАСКИЯТ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ. КАКВО ПОВЕЧЕ.