Last news in Fakti

28 Април, 2021 19:56 4 714 8

Руски пилот се заяде със сина на Шумахер

  • никита мазелин-
  • ферари-
  • хаас-
  • мик шумахер

В интервю за руската Мач ТВ Никита Мазелин каза, че тъй като Хаас няма симулатор, той трябва да се подготвя за Гран при на Португалия в Русия

Руски пилот се заяде със сина на Шумахер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Никита Мазепин отново се озова в заглавията на новините, този път с изявление, че Мик Шумахер получава предимство спрямо него заради това, че е член на академията на Ферари. В интервю за руската Мач ТВ пилотът на Хаас каза, че тъй като Хаас няма симулатор, той трябва да се подготвя за Гран при на Португалия в Русия, предават clubs1.bg.

„Подготовката ми за Портимао не е лесна: в Хаас нямаме симулатор и заради това трябва да използваме такъв, какъвто имат повече професионални пилоти в домовете си.“

„Мик обаче вероятно има разрешение да използва симулатора на Ферари. Той е част от тяхната академия (на Ферари – б.а.) и има невъзможни за мен предимства. Аз трябва да се подготвям за Портимао в Москва“, заяви Мазепин.

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер не бе съгласен с изявлението на руснака, който по-рано пък заяви, че вероятно отношението към него е обусловено от националността му.

„Не бих казал, че е предимство. Никита също кара на симулатор. Тренировката винаги е полезна, винаги научаваш нещо. Но да караш двегодишна кола на Фиорано (Ферари организира миналата седмица отново такъв тест – б.р.) не дава кой знае какво предимство. Ако се поставиш в ситуацията на Мазепин, то виждаш, че това може да се отрази на психиката на пилота. Мик кара повече, което със сигурност не помага (на руснака). Но трябва да се справяш с тези неща и той ще го стори“, обясни Щайнер.

„Допълнителната работа определено не е във вреда на Мик, но със сигурност не е и някакво огромно предимство. А нападането на Мазепин пък изобщо няма да помогне. Трябва да му се обясни, че понякога се налага да отстъпиш една крачка, за да можеш след това да направиш две напред. Така се открива лимитът.“

„Мик от своя страна е много тих, много подготвен. Никога не съм го видял паникьосан досега, нито нервен, което е страхотно постижение за 22-годишен младеж. Истински професионалист е, сякаш върши тази работа от години.“
„Винаги е подготвен, труди се упорито, изключително фокусиран е. Мисли само за едно нещо – да направи добър първи сезон в F1, дори да е трудно. Крайно реалистично е настроен относно това какво е постижимо и какво не.“

„Мик освен това мотивира хората около себе си, което не винаги е лесно. Понякога дори не разговарям с него – толкова е потопен в работата си с механиците и инженерите. Това е далеч по-важно. Намирам всичко това за забележително.“


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 я ааа

    17 9 Отговор
    Рашката с Масквич ли се състезава?
  • 2 панагюрец

    20 12 Отговор
    Начина на мислене, тяхното отношение към таланта на другите, фалшивото им усещане за величие, унищожава руските спортисти, когато се състезават в отбори извън Русия! 2-3 години и се провалят ! Защо са толкова нагли и завистливи! Е, няма как да се сравняват със сина на Шуми, нито с внуците му!
  • 3 Наблюдател

    22 5 Отговор
    Мазепин и със симулатор или не е пълен смешник. Този ако скоро не го сменят ,което е невъзможно, защото баща му плаща на целия отбор заплатите, ще се повтарят катастрофи и напрежението ще расте...За малкия Шуми също е далеч Ф1 ,но кара,поне не се блъска , а Мазепин е пълното недоразумение и не трябва да кара във Ф1

    Коментиран от #6

  • 4 Аман от тия

    15 5 Отговор
    Безполезни рубашки
  • 5 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 7 Отговор
    Света е доста НЕСПРАВЕДЛИВ. Ако баща ти е НИКОЙ, по-вероятно и ти ще си НИКОЙ. На Михаел Шумахер баща му е бил хигиенисти. Но сина му е пилот като баща си. Но се съмнявам, че ще е шампион като баща си. Днес пилотите във Формула 1, са предимно нечии синове на Шумахер, на Карлос Сайнц, на Разберг или нечии племенници като племенника на Аертон Сена. Но шампионите като Луис Хамилтън, Себастиан Хегел, Алонсо ... не са ничии синове. Шампионите са се изградили сами.
  • 6 Коментара

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Не знам кой ти е сложил минуса, но е сигурно, че не гледа Ф1! Напълно съм съгласен, Шумахер си трупа тихо опит, а тоя от скандал в скандал. Другите руски пилоти минали през Ф1 ще бъдат запомнени в положителния смисъл ....тоя с нищо към момента освен с простотията си.
  • 7 Бай Стою касапина

    6 1 Отговор
    Тоя руснак Мазепин кво се оплаква. В Русия има хубава водка, а шофьорите обичаме водка. Руснаците без нея пък не могат. Да жюли там и да си наляга парцалите. И без това е неграмотен.
  • 8 Bobo

    4 0 Отговор
    Този руснак е същият цървул като Грожан. Пари има талант НЕ!Пилоти са благодарение на парите на бащите си. Другите карат и им плащат, а тези си плащат да каратСамо пречат и създават рискови ситуации. Искрено се надявам заради некъдарноста си руския чук да не затрие себеси или някой друг!
    Колкото до M. S. въпреки тежкото положение с баща му той върви по неговите стъпки последователно и се надявам един ден да го видя шампион!!!