Last news in Fakti

28 Април, 2021 20:50 1 900 7

Жалко! Гран При на Канада отпада

  • формула 1-
  • гран при на канада-
  • коронавирус

Гран При на Канада във Формула 1 официално ще се отмени заради коронавируса

Жалко! Гран При на Канада отпада - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Организаторите на Гран При на Канада във Формула 1 скоро ще обявят официално отмяната на състезанието поради пандемията от коронавирус, съобщи телевизионният канал CBC. Преди две седмици медиите вече информираха за отмяната на Голямата награда на Канада, но по-късно стана известно, че преговорите между организаторите и властите на провинция Квебек продължават.

Министерството на здравеопазването на региона категорично се противопостави на провеждането на състезанието, тъй като дори то да се проведе без зрители, броят на отборите, служителите на пистата и доброволците щеше да бъде около 2500 души. В същото време след състезанието в Баку, което трябва да се проведе седмица преди Гран при на Канада, участниците няма да могат да преминат 14-дневната карантина, изисквана от канадското законодателство, след влизане в страната. В допълнение властите се опасяват, че тълпи от фенове ще се съберат в близост до хотелите, в които са отседнали състезателите, което също може да предизвика огнище на коронавирусна инфекция.

Организаторите настояха канадските власти да позволят на състезателите и членовете на отборите да не се подлагат на задължителна карантина, а да поверят контрола върху участниците на частни лекари. Миналата година надпреварата за Голямата награда на Канада също беше отменена поради пандемията от коронавирус. Тази година състезанието беше насрочено за 11-13 юни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сочи да няма

    3 1 Отговор
    Маями ще има
  • 2 Оня

    2 7 Отговор
    Е как бе ! Според нашиО спецЯлис Мангърий ПразноглавиЙ мерките са безсмислени и не са ефективни! Ама тия канадци като не са чували за такъФ експерт ( световноНЕизвестен ) , хак им е!

    Коментиран от #3

  • 3 Руди Рапа

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Оня":

    И с мерки и без мерки все тая бе Аркадаш..Ще те спасят маските и изолацията ли хахаха Това е такава чума че и на село да идеш на полето пак ше го хванеш , ама ти си сПециаЛИсТ философии АндрешкоФ

    Коментиран от #6

  • 4 требе стригане

    3 0 Отговор
    Важното е да има гран при на Хондурас Лесото и Лаос
  • 5 Милен

    2 0 Отговор
    СЗО здраво е промила мозъците на Канадците
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пловдив

    1 0 Отговор
    Канада е най-джендеросаната територия на света, ония там са толкова тъпи, че ако им кажат, че са мъртви, ще повярват в буквалния смисъл!