Last news in Fakti

29 Април, 2021 16:45 1 412 0

Ето как ще бъде компенсирано Гран При на Канада

  • гран при на канада-
  • гран при на турция-
  • стефано доменикали

Състезанието в Северна Америка бе отменено за втора поредна година заради пандемията от коронавирус. То трябваше да се проведе от 11 до 13 юни

Ето как ще бъде компенсирано Гран При на Канада - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Гран При на Турция ще замени състезанието за Голямата награда на Канада в календара на Формула 1, потвърдиха официално от надпреварата.

Състезанието в Северна Америка бе отменено за втора поредна година заради пандемията от коронавирус. То трябваше да се проведе от 11 до 13 юни.

"Макар да сме разочаровани, че няма да можем да дойдем в Канада този сезон, имаме удоволствието да потвърдим, че Турция ще бъде домакин на Гран При през 2021 година след невероятното състезание през 2020-та. Знам, че всички наши фенове са развълнувани от драматичния старт на сезона, а Турция има страхотна писта, която осигурява безкомпромисна битка", заяви изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

"Искам да благодаря на канадските власти за всичките им усилия през последните седмици, но ситуацията с пътуването направи плановете ни невъзможни. Също така искам да благодаря на турските власти за постоянното им желание да бъдат домакин на състезание от Формула 1", добави той.

Гран При на Турция се провежда ежегодно от 2005-а до 2011-а година, но след това отпадна от календара. Миналата година надпреварата беше включена в календара, след като редица страни отказаха да проведат състезания заради пандемията. Победител тогава стана Люис Хамилтън, който след това спечели седмата си световна титла.

Календарът този сезон включва 23 състезания. Следващият етап ще се проведе от 30 април до 2 май в Португалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА