Last news in Fakti

29 Април, 2021 11:53 1 181 5

Kомисията за защита от дискриминация изслуша адвоката на Стефанов по делото за расизъм

  • венци стефанов-
  • расизъм-
  • дело-
  • николай жейнов

Председателят на 5-членния заседателен състав Сабрие Сапунджиева няколко пъти напомни на юриста на Стефанов, че при разглеждането на подобни казуси трябва да се докаже, че не е проявен расизъм

Kомисията за защита от дискриминация изслуша адвоката на Стефанов по делото за расизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Kомисията за защита от дискриминация проведе открито заседание, на което изслуша адвоката на Венци Стефанов по сигнала за расизъм от страна на мениджъра Николай Жейнов. Председателят на 5-членния заседателен състав Сабрие Сапунджиева няколко пъти напомни на юриста на Стефанов, че при разглеждането на подобни казуси трябва да се докаже, че не е проявен расизъм.

Сигналът е по повод пресконференция от миналата година, на която Венци използва обидни думи и епитети, свързани с расова и сексуална дискриминация. Именно заради тези слова са сезирани институциите, като почти година няма реакция от БФС и комисиите.

Случаят обаче е следен от FARE и УЕФА. Юристите на Жейнов внесоха допълнителни доказателства с изказвания на Стефанов в медиите от началото на март. Бе цитиран и мачът между Етър и Славия, след който имаше оплакване от дискриминация на расова основа от футболиста на “болярите” Миси Мезу. Комисията за защита от дискриминация даде 14-дневен срок за писмени становища на страните, а след това ще вземе окончателно решение по казуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    2 2 Отговор
    Расизма е природно явление и като такъв той е напълно нормален.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    То и простотата е природно явление, явно и това е нормално

    Коментиран от #4

  • 4 факт

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    да нормална е простите хора са антирасистите например.
  • 5 Митко

    1 0 Отговор
    Според мен няма никакъв расизъм.Помните и Марио некакъв си подскача,сега не чувам нищо за него.Държи се като па..виан и има претенции за човек.