Last news in Fakti

1 Май, 2021 21:44 2 078 1

Челси с важни 3 точки в битката за топ 4

  • челси-
  • хаверц-
  • топ 4-
  • класиране-
  • фулъм-
  • висша лига

"Сините" от Лондон победиха Фулъм с 2:0

Челси с важни 3 точки в битката за топ 4 - 1
Снимка: БГНЕС

Челси се наложи с 2:0 при домакинството на Фулъм от 34-ия кръг на Висшата лига, на „Стамфорд Бридж“. И двата гола за „сините“ реализира Кай Хаверц. Фулъм създаде първата опасност в мача в 5-ата минута пред вратата на Челси. Антъни Робинсън пребори Кай Хаверц и му отне топката, след което отправи много хубав удар от разстояние, но Едуар Менди плонжира и изби.

Челси поведе с 1:0 в 10-ата минута. Мейсън Маунт пусна отличен извеждащ пас към Кай Хаверц, който излезе сам срещу Алфонс Ареола и не пропусна да вкара.

Кай Хаверц вкара нов гол в 18-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Фулъм направи много сериозен пропуск в 22-ата минута, когато можеше да изравни резултата. Боби Рийд бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Челси и стреля, но Едуар Менди плонжира и изби в корнер.

Челси направи фрапантен пропуск в 39-ата минута. Мейсън Маунт комбинира с Тимо Вернер, който напредна в наказателното поле на Фулъм и пусна много добър пас към Хаким Зиеш, който стреля, но Алфонс Ареола направи страхотно спасяване.

Челси направи нов много сериозен пропуск в 40-ата минута, когато Тимо Вернер стреля, но Ареола спаси.

Фулъм можеше да изравни резултата в добавеното време на първата част, когато Ола Ейна стреля от границата на наказателното поле на Челси, след което се получи рикошет в крака на Тиаго Силва, който беше на път да излъже Едуар Менди, но сенегалският вратар успя да се намеси и да спаси.

Челси поведе с 2:0 в 49-ата минута, когато Тимо Вернер пусна перфектен извеждащ пас към Кай Хаверц, който отново не пропусна да вкара топката във вратата на Алфонс Ареола.

С тази победа Челси е четвърти с 61 точки, а Фулъм е осемнадесети с 27 точки. Воденият от Скот Паркър отбор почти сигурно ще изпадне в Чемпиъншип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    0 0 Отговор
    А така де! Абрамович язди някъде, нали е 1966😂кон, по случай победата