2 Май, 2021 09:56 1 749 0

Борусия Дортмунд не показа милост и се класира за финал за Купата на Германия

  • борусия дортмунд-
  • купа на германия-
  • финал-
  • холщайн кийл-
  • ройс-
  • рейна-
  • азар-
  • белингам

Домакините спечелиха с 5:0 срещу Холщайн Кийл

Борусия Дортмунд не показа милост и се класира за финал за Купата на Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд се класира за финала на Купата на Германия, след като разби с 5:0 Холщайн Кийл в полуфиналната среща от турнира, която се игра на „Сигнал Идуна Парк“.

Борусия Дортмунд поведе в резултата в 16-ата минута, когато Джовани Рейна с удар от границата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Томас Дане.

Домакините отбеляза втори гол в 23-ата минута, а негов автор отново бе Джовани Рейна.

Борусия Дортмунд поведе с 3:0 в 26-ата минута. Емре Джан комбинира с Марко Ройс, който вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Дане.

Холщайн можеше да вкара почетен гол в 27-ата минута, когато след удара на Фабиан Реезе топката срещна левия стълб на вратата на Марвин Хитц.

Борусия Дортмунд вкара четвърти гол в 32-ата минута, когато Торган Азар с удар от границата на наказателното поле вкара топката във вратата на Томас Дане.

Борусия отбеляза пети гол в 42-ата минута, когато Джейдън Санчо комбинира с Джъд Белингам, който с удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата.

Джъд Белингам пропусна да вкара своя втори гол в двубоя в 76-ата минута, когато бе изведен на много добра позиция, но ударът му не беше точен.

Матс Хумелс получи много добър пас в наказателното поле на Холщайн в 84-ата минута, но ударът му попадна право в обсега на Томас Дане, който спаси. Така Борусия Дортмунд ще се изправи на финала за Купата на Германия срещу РБ Лайпциг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА