Last news in Fakti

3 Май, 2021 15:27 1 265 1

Директор на “нерадзурите”: Интер е отражение на Конте, искаме той да остане

  • антонио конте-
  • интер-
  • джузепе марота

Преди година наставникът беше на крачка от раздяла, но в последния момент се разбра с шефовете да остане

Директор на “нерадзурите”: Интер е отражение на Конте, искаме той да остане - 1

Ръководството на Интер държи Антонио Конте да остане в клуба и занапред. От вчера “нерадзурите” са шампиони на Италия и настроението при тях е приподвигнато. Преди година наставникът беше на крачка от раздяла, но в последния момент се разбра с шефовете да остане. Договорът му е до 2022 г.

“Удовлетворението е изключително, това е исторически момент - заяви Джузепе Марота пред Радио Anch'io lo Sport. - Израстването на тима е голямо в сравнение с миналия сезон, когато завършихме на точка зад Ювентус и играхме финал в Лига Европа. През настоящата кампания Конте успя да наложи онези принципи, които са в основата на успеха. Отборът е отражение на Конте и нямаме план “Б”. Имаме само план “А” и се надяваме Конте да остане при нас и да продължи този цикъл. Налице е отлична връзка между него, привържениците и клуба. Антонио е победител и през сезона досега не сме имали никакви проблеми, защото той винаги казва това, което мисли. А това нещо хубаво.”

Относно евентуалното удължаване на контракта на треньора Марота заяви следното: “Наясно сме, че заради кризата сме изправени пред много трудности по отношение на приходите. Силата ни на пазара вече няма да е същата. Ще говорим с Конте, ще се чуем и със собствениците. Като цяло мисля, че е налице един оптимизъм. Положението е тежко за повечето големи клубове и трябва да намерим нов модел. По тази причина се роди и Суперлигата - просто защото досегашният модел вече не е устойчив. Проектът обаче беше бързо спрян. Трябва да се учим от всичко. Но е сигурно, че футболът се нуждае от промяна, защото в противен случай ще банкрутира.”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОВО ПЕТ

    0 0 Отговор
    БРАВО ИНТЕР....РВАЛА КОНТЕ....