Last news in Fakti

3 Май, 2021 19:52 2 293 1

Славия и Монтана с равенство на "Овча купел" в групата за оставане в елита (ВИДЕО)

  • славия-
  • монтана-
  • футбол-
  • efbet лига

Двата тима записаха 1:1

Славия и Монтана с равенство на "Овча купел" в групата за оставане в елита (ВИДЕО) - 1

Славия и Монтана завършиха 1:1 в мач от плейофната фаза в групата за оставане в елита. Двата тима са преки конкуренти за оставане в елита, като след изиграването на днешния мач "белите" събират в актива си 24 точки, на 1 зад първия в групата Ботев (Враца), който по-рано днес се справи с Етър. Монтана от своя страна е с 21 пункта на последната позиция, като само една точка ги дели от великотърновци, които се намират над тях в класирането.


В 4-ата минута Минков отправи опасно центриране в наказателното поле на Славия, но там няколко футболисти на “сините” се разминаха с топката и не успяха да нанесат удар.

В 10-ата минута Монтана успя да поведе. След прекрасно центриране на Тони Тасев отдясно кълбото достигна до Андреа Христов, който се опита да изчисти с глава, но за негово нещастие топката попадна в мрежата на Светослав Вуцов - 0:1.

Само 4 минути по-късно отново Тасев стреля по прекрасен начин от пряк свободен удар, но ударът му нацели напречната греда.

В следващите 15-ина минути двата тима търсеха път към противниковата игра, но до по-сериозно положение така и не се стигна. В 30-ата минута пък падна и първия жълт картон в мача, като той бе даден на един от най-активните на терена - Тони Тасев.

10Славия - Монтана
В 38-ата минута дойде и първата по-опасна ситуация за Славия след изпълнение на ъглов удар. Благой Макенджиев скочи, за да улови кълбото, но бе изпреварен от Георги Вълчев, който игра с глава. Ударът му обаче премина покрай страничния стълб.

В 41-ата минута Николай Минков навлезе добре в наказателното поле, а Гандри се хвърли доста опасно на шпагат в краката му. Гостите веднага поискаха отсъждане на наказателен удар, но съдията остана безмълвен. 2 минути по-късно Макрилос стреля от границата на наказателното поле, но Макенджиев спаси.

В добавеното време на първата част Славия все пак успя да изравни. Мишо Александров получи хубав пас на фланга, успя да пробие отдясно и да подаде към непокрития Георги Вълчев по земя. Полузащитникът стреля не особено силно от точката за изпълнение на дузпа, като топката отскочи от тревата. Вратарят на монтанци Благой Макенджиев вдигна ръце, като очакваше тя да излезе в аут, но за негово съжаление преценката му се оказа грешна и кълбото се оказа в мрежата му за 1:1.

Второто полувреме започна равностойно между двата тима. Първата по-сериозна ситуация дойде в 52-ата минута, когато Рангелов пое добре и навлезе на скорост в наказателното поле на гостите. Шутът му обаче разочарова, след като топката премина високо над напречната греда. 2 минути по-късно Сергей Георгиев опита късмета си от границата на наказателното поле, но крайно неточно.

В 60-ата минута Макрилос проби добре отляво и навлезе в пеналтерията, но не успя да нанесе удар и топката му бе отнета. Така тя стигна до Стоев, който стреля опасно, но покрай страничния стълб.

В 64-ата минута Башлиев центрира от дъгата на наказателното поле към Николай Минков. Футболистът с номер 11 за Монтана пое добре и шутира, но без успех.

В 74-ата минута единствено Светослав Вуцов спря Монтана от това да излезе напред в резултата. Минков стреля много добре от дъгата на наказателното поле, но вратарят на Славия изби. Така кълбото попадне в краката на Сергей Георгиев, но Вуцов се ориентира бързо и отново спаси. Въпреки това той пак не успя да улови и така топката се върна у Георгиев, който подаде към навлезлия вече в наказателното поле Минков. Нападателят на Монтана стреля от около 10 метра, но отново младият страж на Славия бе на правилното място и изкара в ъглов удар.

В 84-ата минута Тони Тасев можеше да вкара един от най-красивите голове през сезона. Тогава той пое на гърди и от воле отправи истински снаряд от около 25-30 метра. Светослав Вуцов обаче отново показа рефлекс и изби с една ръка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦЯЛАТА

    8 1 Отговор
    ДЪРЖАВА Е ВПРЕГНАТА ДА СПАСЯВА СЛАВИЯ..ВЕНЦИ Е С КРЪВНО 220 НА 260..ЗА КАКВО ВЪРНАХА БОБИ МИХАЙЛОВ...ЛУДИ ПАРИ ХВЪРЧАТ...