Last news in Fakti

7 Май, 2021 10:46 902 0

Ботас: Слухът, че ще бъда заменен от Джордж Ръсел, е пълна глупост

  • ботас-
  • замяна-
  • mercedes-
  • williams-
  • ръсел-
  • договор-
  • слухове-
  • формула 1

"Тези слухове не ме разсейват, защото знам, че няма да бъда сменен по средата на сезона", заяви пилотът на Mercedes

Ботас: Слухът, че ще бъда заменен от Джордж Ръсел, е пълна глупост - 1
Снимка: БГНЕС

Пилотът на Mercedes Валтери Ботас определи слуховете, че ще бъде заменен от Джордж Ръсел в състава на световните шампиони още преди края на сезон 2021 като пълна глупост.

Според информация на Daily Mail, която бе публикуване в началото на тази седмица, в Mercedes никак не са доволни от представянето на финландеца от началото на сезона и сериозно обмислят неговата смяна с пилот на Williams. Самият Ръсел е част от програмата за развитие на млади пилот на Mercedes и бе избран за заместник на Люис Хамилтън по време на Гран При на Сахир миналата година, когато британец не бе допуснат до участие заради положителен тест за COVID-19.

Ботас обаче използва официалната пресконференция преди началото на уикенда за Гран При на Испания на „Каталуния“, за да внесе малко ясното в ситуацията.

"Не, тези слухове не ме разсейват, защото знам, че няма да бъда сменен по средата на сезона. Като отбор ние не правим това. Имам договор за тази година и мисля, че има само един отбор, който не уважава това във Формула 1 и ние не сме него. Така че няма напрежение от моя страна. Знам как стоят нещата, винаги има подобни слухове, но това е част от спорта“, коментира финландецът.

Договорът на Ботас с Mercedes изтича в края на настоящата кампания и оставането му в Бракли изобщо не изглежда сигурно.

"Не знам нищо, все още е рано. Не съм мислил за следващата година. Моят фокус е тук и сега, защото това е от значение, а това определя и бъдещето. Нямам идея за момента и не ме интересува много. Просто съм фокусиран върху тази година и това да вложа всичките си мисли и енергия в нея“, завърши Ботас.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА