Last news in Fakti

7 Май, 2021 14:44 1 494 1

Люис Хамилтън защити Ботас

  • ботас-
  • защита-
  • williams-
  • смяна-
  • mercedes-
  • хамилтън-
  • представяне-
  • форма-
  • формула 1

"Ако трябва да съм честен, смятам, че ние разполагаме с най-добрата пилотска двойка", заяви световният шампион

Люис Хамилтън защити Ботас - 1
Снимка: БГНЕС

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Сър Люис Хамилтън застана плътно зад своя съотборник в Mercedes Валтери Ботас, след като финландецът отнесе много критики поради слабото си представяне от началото на сезон 2021.

Докато британецът има две победи и едно второ място на своята сметка в първите три старта за кампанията, вторият пилот на „Черните стрели“ има само две трети места и едно отпадане. В квалификациите финландецът също отстъпва в класиранията си на своя съотборник, като до момента той има един полпозишън в Португалия и по едно трето и осмо място в предходните два старта, а британецът не е стартирал извън първата редица до момента.

Именно тези по-слаби от нормалното представяния на Ботас породиха слухове в британските медии, че той може да бъде заменен от пилота на Williams Джордж Ръсел още преди края на сезона. Въпреки тях, финландецът изказа своето мнение, че той няма да бъде сменен, тъй като подобни неща се правят „само в един отбор, а той не е Mercedes“. Малко по-късно и неговият съотборник изказа своето мнение, в което напълно подкрепя Ботас.

"От това, което съм изпитал в работата ми с Валтери, той е страхотен съотборник, както съм казвал и преди. Ако трябва да съм честен, смятам, че ние разполагаме с най-добрата пилотска двойка от няколко гледни точки. Все някога това обаче ще се промени, аз няма да съм тук завинаги, той няма да е тук завинаги, но за сега смятам, че ние сме показали нужните резултати отново и отново през годините и продължаваме да го правим. Валтери бе на полпозишън миналата седмица, а това е едва четвъртото състезание. Мисля, че хората трябва да му дадат малко свобода и да го оставят да се фокусира върху неговата си работа“, заяви Хамилтън преди старта на четвъртия уикенд за годината в Испания.

Той, както и Ботас са с изтичащи договори в края на сезон 2021, каквато е и ситуацията с Ръсел, който е част от програмата за развитие на млади пилоти на Мерцедес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.