10 Май, 2021 20:15 1 627 1

Куман: Ако от Реал мислят, че са били ощетени, това си е техен проблем

  • куман-
  • барселона-
  • ощетяване-
  • съдии-
  • реал мадрид-
  • дузпа-
  • севиля

“Ако има някой, който не трябва да говори за съдиите, това съм аз", заяви наставникът на Барселона

Куман: Ако от Реал мислят, че са били ощетени, това си е техен проблем - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Барселона Роналд Куман призна, че също се затруднява с правилата, при които се отсъжда дузпа за игра с ръка. Споровете за това бяха преобладаващи в двубоя между Реал Мадрид и Севиля (2:2), който беше от значение за каталунците в борбата им за титлата в Ла Лига. Шампионите се оплакаха от решенията на реферите, недоволни от отсъдения в полза на съперника наказателен удар към края на мача, както и не даден според тях в тяхна полза такъв в началото на второто полувреме.

“Ако има някой, който не трябва да говори за съдиите, това съм аз - заяви Куман. - Ако обаче от Реал мислят, че са били ощетени, това си е техен проблем. Единственото, което мога да споделя, е, че идва момент, в който ти като треньор вече не знаеш кое е ръка и кое не е. Смятам даже, че и самите рефери се съмняват, камо ли ние и футболистите. И това се случва във всички първенства, а не само тук.”

В изминалия кръг и Барса направи “хикс” с пряк съперник - 1:1 срещу Атлетико Мадрид, с което надпреварата за златните медали продължава от същите позиции като досега. На отборите им остават по три кръга, като във вторник “лос кулес” гостуват на Леванте.

“Атлетико продължава да е лидер с 2 точки аванс. От нас се иска да спечелим всичките си срещи, защото вече другото не зависи от нас. За момента не искам да мисля за противниците. Даже снощи затова наблюдавах само 20 минути от Реал - Севиля, а после смених канала на Ювентус - Милан. Просто се изнервям, когато гледам двубоите на съперници. Предпочитам да съм спокоен”, продължи Куман.

Нидерландецът смята, че тимът му заслужава по-голямо признание за постигнатото в този труден сезон: “Срещу Атлетико играхме с двама 18-годишни халфове и един 20-годишен защитник. Това трябва да се има предвид. Вече спечелихме един трофей, а се борим и за втори. Искам оценките да се правят въз основа на това, а не заради това дали някой е вкарал или пропуснал дузпа.”

Куман потвърди, че очаква да е начело на Барса и през следващия сезон. “От ден първи новият президент ми вдъхва увереност. Ако някой ще решава този въпрос, това е той. Аз лично не се притеснявам за бъдещето си. Ще говорим след края на сезона, нека да почакаме още две седмици”, завърши наставникът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    4 0 Отговор
    Барселона завърши 0:0 с Атлетико Мадрид, а не 1:1 , както твърди авторът на статията.