Last news in Fakti

11 Май, 2021 09:50 1 597 1

Реал Мадрид ще изиграе два мача в Ла Лига в рамките на 66 часа

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • ла лига

Именно по тази причина ръководството на Реал Мадрид се оплака от календара на тима за тази седмица

Реал Мадрид ще изиграе два мача в Ла Лига в рамките на 66 часа - 1
Снимка: БГНЕС

Обстановката на върха в класирането на Ла Лига е доста завързана, затова всяка загуба на точки може да се окаже фатална за всеки един претендент за титлата.

Именно по тази причина ръководството на Реал Мадрид се оплака от календара на тима за тази седмица.

Реал ще изиграе два мача в рамките на 66 часа. Първият двубой е срещу Гранада в Андалусия в четвъртък на 13 май в 23:00 часа, а след 66 часа в неделя тимът на Зидан е гост на Атлетик в Билбао.

Пред Реал има и друг проблем, летището в Гранада ще бъде затворено, което ще принуди мадридчани да използват това в Севиля, което е на 250 км, или Малага, което е на 130 км, за да се приберат.

Дори Реал да се прибере у дома в петък сутринта, то тимът едва ли ще има време да проведе пълноценна подготовка преди излитането за Билбао.

При това Реал изразява недоумението си, че Барселона има 72 часа повече между мачовете. Играе с Леванте на 11 май като гост и е домакин на Селта на 16 май.

Атлетико Мадрид е домакин на Реал Сосиедад на 12 май, а след това играе с Осасуна у дома на 16 май като също ще има повече време за почивка.

Подобна ситуация имаше и миналия сезон, когато няколко кръга преди края на шампионата Реал изигра домакинство срещу Хетафе на 2 юли в 23 часа, а след това гостува на Атлетик на 5 юли от 15:00 часа - 62 часа пауза.

В същото време Барселона игра с Атлетико на 30 юни от 23:00 часа, а след това на 5 юли по същото време.

В момента Атлетико Мадрид е лидер в Ла Лига с актив от 77 точки, Барса и Реал имат по 75, а Севиля е със 71. До края на шампионата има да се изиграят още 3 кръга.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 11111111

    0 0 Отговор
    Еми, късата клечка.