16 Май, 2021 21:45 2 344 0

Атлетико Мадрид е на победа от триумф в Ла Лига след невероятен обрат срещу Осасуна

  • атлетико мадрид-
  • ла лига-
  • класиране-
  • титла-
  • обрат-
  • осасуна-
  • суарес-
  • будимир-
  • лоди

Мадридчани губеха с 0:1 до 82-ата минута, но успяха да стигнат до победата

Атлетико Мадрид е на победа от триумф в Ла Лига след невероятен обрат срещу Осасуна - 1
Снимка: БГНЕС

Атлетико Мадрид направи изключително важна крачка в преследването си на титлата и взе трудна победа като домакин с 2:1 над Осасуна. Попаденията за победителите бяха дело на Ренан Лоди (82’) и Луис Суарес (88’), за да завърнат обрата след попадението на Анте Будимир (75’), който откри за гостите.

В 9-ата минута Луис Суарес бе изведен хитро сам срещу вратаря, но стражът Ерера добре скъси ъгъла и успя да блокира изстрела. Нещо подобно се случи и в 15-ата, когато Суарес отново получи добър пас и напредна, но и този път неговият удар попадна във вратаря. В 24-ата минута отново уругваецът получи от Анхел Корея на отлична позиция в малкото наказателно поле, но ударът му отново не пожела да навести мрежата и се отби в десния стълб на вратата.

Пет минути по-късно и Анхел Корея пропусна добра възможност, след като се измъкна отлично зад гърба на бранителите на Осасуна, но отново Ерера се намеси прекрасно и спаси. Три минути преди края Саул удари и греда с много плътен удар извън наказателното поле, след като само няколко минути преди това бе близо до попадение и след удар с глава след центриране.

Играчите на Диего Симеоне достигнаха до попадение в 59-ата минута след отлично центриране от фал, което бе засечено от оставения непокрит Стефан Савич, но след преглед с ВАР то бе отменено поради засада. Само две минути по-късно Коке прати диагонален пас към Трипиър, той с глава върна топката около точката за дузпа и там Кореа стреля отлично, но отново в ръцете на вратаря.

В 65-ата минута Яник Караско бе изведен отляво сам срещу вратаря, успя да отбележи, но отново попадението бе отменено след намеса на ВАР. Играчите на Диего Симеоне получиха второ такова разочарование в разстояние на седем минути, виждайки как две техни попадения бяха отменени.

В 75-ата минута противно на логиката на показаното на терена отлично центриране в наказателното поле на домакините намери Будимир, който стреля силно с глава, топката бе избита от Ян Облак, но след преглед със системата за видео асистенция ясно се видя, че е преминала голлинията с целия си обем и това бе 1:0 за Осасуна.

Голямото разочарование бе преодоляно шест минути по-късно, когато две от резервите Жоао Феликс и Лоди взаимодействаха блестящо, за да може последният да излезе сам срещу вратаря и да изравни резултата.

Пълен обрат играчите на Атлети постигнаха в 88-ата минута, когато Караско навлезе в наказателното поле, стигна на около метър от голлинията, когато върна към точката за дузпа и там Луис Суарес заби в обратния ъгъл за 2:1.

В 91-ата минута домакините опитаха да достигнат до равенството след силен удар извън наказателното поле, но Облак се намеси отлично и спаси.

С тази победа играчите на Диего Симеоне продължават да държат първото място в ръцете си с 83 точки, следвани плътно от Реал Мадрид с 81 и Барселона 76. В последният мач за сезона Атлетико ще гостува на Валядолид.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА