Last news in Fakti

22 Май, 2021 21:25 3 694 5

Атлетико Мадрид спечели титлата в Испания!

  • атлетико мадрид-
  • валядолид-
  • ла лига-
  • 2:1

"Дюшекчиите" спечелиха срещу Валядолид, с което станаха шампиони, а съперникът им изпадна от Ла Лига

Атлетико Мадрид спечели титлата в Испания! - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Атлетико Мадрид е новият шампион в испанската Ла Лига! "Дюшекчиите" направиха обрат до 2:1 като гост на Реал Валядолид, с което тимът остана с две точки повече от градския си съперник Реал Мадрид. Оскар Плано откри в 18-ата, а Анхел Кореа изравни в 57-ата минута. Луис Суарес обаче донесе пълния обрат и титлата за Атлети в 67-ата минута.

Отборът на Атлетико Мадрид е новият шампион в испанската Ла Лига! "Дюшекчиите" направиха обрат до 2:1 като гост на Реал Валядолид, с което тимът остана с две точки повече от градския си съперник Реал Мадрид. Оскар Плано откри в 18-ата, а Анхел Кореа изравни в 57-ата минута. Луис Суарес обаче донесе пълния обрат и титлата за Атлети в 67-ата минута.

Срещата стартира в спокойно темпо, като и двата отбора не искаха да предприемат излишни рискове.

Първата по-интересна ситуация дойде в деветата минута, когато топката стигна до Луис Суарес отдясно в наказателното поле. Уругваецът опита изстрел от малък ъгъл, но неточно.

Минута по-късно Тони Вия отправи първия удар за домакините, но вратарят Ян Облак улови.

Атлетико трудно стигаше до наказателното поле на своя съперник, като Валядолид седеше компактно в защита и чакаше своите шансове на контраатака.

Такъв се откри в 18-ата минута, когато домакините поведоха в резултата. Гостите изпълниха корнер, но впоследствие изгубиха топката и Валядолид организира брилянтна контра, при която Маркос де Соуса изведе по отличен начин от своята половина Оскар Плано зад защитата на столичани. Плано напредна на скорост, влезе в наказателното поле и с хубав удар намери близкия ляв ъгъл на вратаря Облак за 1:0.

В 27-ата минута гостите организираха една от малкото си атаки отдясно, топката бе центрира в наказателното поле, където футболист на Валядолид за малко не си отбеляза куриозен автогол с глава, като топката мина много близо до лявата греда на Жорди Масип в корнер. След неговото изпълнение Хосе Хименес се извиси над всички и стреля с глава, но не затрудни стража на домакините.

Гостите вдигнаха оборотите и в 32-ата минута Луис Суарес стреля от опасна позиция в наказателното поле на Валядолид, но се получи лек рикошет в тялото на противников футболист и топката излезе в ъглов удар. След изпълнението на корнера Фелипе стреля с глава, но над вратата.

В 38-ата минута нападателят на домакините Шон Вайсман стреля добре с глава, но словенският вратар на гостите нямаше проблеми да спаси.

Второто полувреме стартира с отличен шанс за Атлетико да изравни. Суарес получи на добра позиция в наказателното поле и шутира, но играч на Валядолид изчисти топката от голлинията.

В 50-ата минута отново Хименес стреля неточно с глава.

Натискът на „рохибланкос“ в началото на втората част даде резултат в 57-ата, когато успяха да изравнят. Анхел Кореа финтира двама футболисти на Валядолид и след това стреля много прецизно по земя, като топката мина между краката на играч на домакините и попадна в долния ляв ъгъл на Масип – 1:1.

Пет минути по-късно обаче Валядолид пропиля отличен шанс отново да поведе. Шон Вайсман отправи мощен удар от дистанция, но Облак изби.

Атлетико обаче стигна до пълния обрат в 67-ата, когато в герой се превърна отново Луис Суарес. Уругваецът се озова сам срещу вратаря Масип след груба грешка на появилия се преди секунди в игра за Валядолид Серджи Гуардиола и с отличен удар не остави шансове на стража на домакините.

До края на срещата Валядолид успя да стигне до една много опасна ситуация, но Серджи Гуардиола пропиля добрата възможност.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    36 3 Отговор
    Браво! Да им е честита купата !
  • 2 Атлетико

    25 3 Отговор
    номер 1.Браво!!
  • 3 Стоян Александров

    24 3 Отговор
    А Барса лапа мухите сега. Така е Суарес беше слаб, аааааааа. А сега кой е шампиона, ааааааа Сууууууаааааресссссс...

    Коментиран от #4

  • 4 Чичо

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян Александров":

    Златната акула
  • 5 нашия

    3 4 Отговор
    дано Павката не е най -доброто което може да даде рода на Ковачите ,зщото той е супер измислен герой.....вижте му писанията