Last news in Fakti

19 Май, 2021 15:47 2 993 1

Байерн Мюнхен ще сложи пета звезда над емблемата на своя екип

  • байерн мюнхен-
  • звезда-
  • титли-
  • бундеслига-
  • емблема-
  • румениге

Това вече е възможно, след като тимът стана шампион през настоящия сезон - девета поредна, 31-а в историята и 30-а титла от създаването на Бундеслигата през 1963 година

Байерн Мюнхен ще сложи пета звезда над емблемата на своя екип - 1
Снимка: БГНЕС

Световният и европейски клубен шампион Байерн обяви официално, че ще сложи пета звезда над емблемата на своя екип от следващия сезон. Това вече е възможно, след като тимът стана шампион през настоящия сезон - девета поредна, 31-а в историята и 30-а титла от създаването на Бундеслигата през 1963 година.

Според правилата на местната футболна лига даден клуб може да сложи звезда над емблемата си при третата си титла, при петата си, при десетата си, при 20-ата си и при 30-ата си. Първата титла на Байерн е отпреди създаването на Бундеслигата и футболната лига не я зачита. Ето защо чак сега баварците имат право да закачат петата звезда.

Байерн ще представи новия си титулярен екип, на който тя ще присъства, едва в средата на месец юли.

“Петата звезда на титулярния ни екип е награда за нашите 30 титли от създаването на Бундеслигата през 1963 година. Тя беше заслужена от много поколения играчи и е свидетелство за постоянството на Байерн на най-високо ниво през десетилетията. Феновете на Байерн могат да се гордеят с това”, заяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fks99 мada

    1 4 Отговор
    Същия тумор на жермания като лайногорец на България