22 Май, 2021 19:10 2 471 0

На раздяла с мнозина: Байерн разби Аугсбург, Левандовски счупи голов рекорд

  • байерн мюнхен-
  • аугсбург-
  • 5:2-
  • роберт левандовски-
  • рекорд-
  • бундеслига

Следобедът на "Алианц Арена" се оказа изключително емоционален, тъй като беляза няколко раздели

Новият-стар шампион на Германия - Байерн (Мюнхен), завърши с подобаваща победа последния си мач за сезон 2020/21. Баварският колос триумфира в регионалното съперничество с Аугсбург с 5:2, доминирайки тотално. Роберт Левандовски постигна голямата си цел и счупи головия рекорд на Герд Мюлер. Безценното попадение №41 падна, след като полякът се разписа в 90-ата минута.

Следобедът на "Алианц Арена" се оказа изключително емоционален, тъй като беляза няколко раздели. Наставникът Ханзи Флик беше треньор на мюнхенци за последен път. Заветният си двубой за Байерн пък изиграха емблематични за клуба футболисти като Дейвид Алаба, Хави Мартинес и Жером Боатенг. Всички те получиха специални плакети за спомен.

Тежкият развой на мача се очерта още от самото начало. Капитанът на гостите Гувелеу имаше малшанса да си отбележи автогол още в деветата минута. Всичко това се комбинира и с попадение за 2:0 на Серж Гнабри в 23-ата.

Аугсбург имаше чудесната възможност да се върне в двубоя, но в 25-ата минута Даниел Калиджиури не успя да преодолее Мануел Нойер от бялата точка. Виновник за дузпата пък беше Люка Ернандес.

В 33-ата Йозуа Кимих изпъкна с гол красавец. Лидерът на баварците напредна с топка в крака, спечели си пространство и с мощен шут от далечна дистанция не остави шанс на Гикиевич. До паузата остана време и за Кингсли Коман, който се разписа след подаване на играещия своя последен мач Дейвид Алаба.

През второто полувреме Ханзи Флик направи множество промени в своя състав, а Роберт Левандовски така и не стигаше до гол в мрежата на Аугсбург. Вместо това, в рамките на само пет минути, гостите стигнаха до цели две попадения в мрежат на Нойер. Първото от тях бе дело на Андре Хан, а в 72-ата се разписа и Флориан Нидерлехнер.

И така минутите отминаваха, а най-важното нещо в този мач беше, ще успее ли Левандовски да се разпише. И за да бъде драмата пълна, полякът счупи головия рекорд на Герд Мюлер с последното си отиграване в мача. Неистова радост застигна целия лагер на мюнхенци, след като "деветката" беше на точното място в точното време, за да овладее отбитата топка в наказателното поле и да я изстреля право в целта за крайното 5:2!

В останалите двубои от последния кръг на немската Бундеслига, стартирали в 16:30 часа българско време, Борусия Дортмунд победи у дома Байер Леверкузен с 3:1, Айнтрахт Франфурт стори абсолютно същото с Фрайбург (3:1), Кьолн спечели с 1:0 срещу "мъртъвците" от Шалке 04, Хофенхайм спечели домакинството си на Херта Берлин с 2:1, РБ Лайпциг загуби гостуването си на Унион Берлин с 1:2, Арминия Билефелд спечели с 2:0 при гостуването си на Щутгарт, Борусия Мьонхенгладбах удари като гост Верден Бремен с 4:2, а Майнц спечели гостуването си на Волфсбург с 3:2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА