Last news in Fakti

19 Май, 2021 23:26 1 522 0

Арсенал пречупи Кристъл Палас в самия край

  • арсенал-
  • кристъл палас-
  • английска висша лига-
  • 3:1

Никола Пепе и Габриел Мартинели вкараха за "артилеристите" след края на редовното време на срещата

Арсенал пречупи Кристъл Палас в самия край - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Арсенал постигна много трудна победа с 3:1 в гостуването си на Кристъл Палас в среща от предпоследния 37 кръг на Премиър лийг, след като двата гола, които разделиха двата тима, паднаха след края на редовното време. Головете за “артилеристите” бяха дело на Никола Пепе (35’, 90) и Габриел Мартинели (90’), а Кристиан Бентеке се разписа в 62-ата за Палас.

Двата тима излязоха и отдадоха своето уважение с шпалир на оттеглящия се мениджър на домакините Рой Ходжсън.

В 16-ата минута Букайо Сака бе на път да се превърне в асистент на Обамеянг след добро центриране отдясно, но нападателят бе изпреварен от бранител в последния момент.

В 29-ата минута Кристиан Бентеке можеше да отбележи след добро центриране от фаул, но ударът му с глава премина покрай вратата. В следващата атака отново Сака се озова в центъра на събитията, след като бе изведен сам срещу стража на Палас, той го фаулира, но се оказа, че младият футболист е бил в засада.

Арсенал излезе напред в 35-ата минута, когато отлично взаимодействие между Киърън Тиърни и Сака на лявото крило даде възможност на шотландеца да центрира добре, а там Никола Пепе прати топката в мрежата с добър удар за 1:0.

Кристъл Палас изравни в 63-ата минута, когато ново добро центриране на Андрос Таунзънд от фаул намери нападателя на идеална позиция и той с летящ плонж преодоля Бернд Лено за 1:1. Попадението бе прегледано с ВАР поради съмнения заради нарушение и засада, но в крайна сметка бе зачетено.

Минута по-късно играчите на Рой Ходжсън искаха да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза за нарушение на Роб Холиднг срещу Вилфред Заха, но от повторението се видя, че дръпването от страна на бранителя бе минимално.

В 83-ата минута ново центриране в наказателното поле намери Джеймс Томкинс, той отклони към Джордан Аю, който стреля добре, но Лено спаси. Микел Артета се опита да внесе повече енергия с няколко промени, но “артилеристите” така и не изглеждаха достатъчно опасни в нападение. В 90-ата минута отново Вилфред Заха бе изведен добре сам срещу вратаря, но се засуети и бе настигнат от бранител

В следващата атака появилият се като резерва Мартин Одегаард прати добро центриране в наказателното поле, където Габриел Мартинели се измъкна от бранителите и успя да отбележи за 2:1. Минута по-късно падна и последното попадение в срещата, когато отново Никола Пепе получи на дясното крило и с доза брилянтна техника навлезе в наказателното поле и прати в далечния ъгъл за 3:1.

Така мач преди края Арсенал вече е осми с 58 точки, а Кристъл Палас диша спокойно на 13-ото с 44 точки


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА