Last news in Fakti

20 Май, 2021 00:10 2 793 0

Утешителна награда за Ювентус - "бианконерите" вдигнаха Купата на Италия

  • ювентус-
  • аталанта-
  • 2:1-
  • купа на италия

"Старата госпожа" се спаси от нулев сезон, побеждавайки Аталанта във финалната среща от турнира за Купата на Италия

Утешителна награда за Ювентус - "бианконерите" вдигнаха Купата на Италия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ювентус спечели турнира за Купата на Италия. "Старата госпожа" спечели финала с 2:1 срещу Аталанта. Головете за тима на Андреа Пирло реализираха Деян Кулушевски и Федерико Киеза. Между тях Руслан Малиновски изравни. Това е 14-та рекордна купа за Ювентус в този турнир.

"Старата госпожа" вкара първия гол в 31-ата минута. Тогава Кристиано Роналдо получи в наказателното поле, но не успя да обработи добре топката и падна на земята. Но най-съобразителен бе Уестън Маккени, който взе кълбото и върна за Деян Кулушевски, който пък с красив диагонален удар не остави шансове на вратаря.

Аталанта успя да изравни. 10 минути по-късно след грешка на играчите на Юве, Фройлер отне и подаде за Хатебур. Той продължи към Малиновски пред наказателното поле, а той със силен шут вкара за 1:1.

През второто полувреме Ювентус бе по-активен на терена. В 73-ата минута Федерико Киеза направи двойно подаване с Кулушевски. Първият се озова в наказателното поле и останал очи в очи с вратаря не сбърка и направи 2:1.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА