Last news in Fakti

21 Май, 2021 16:21 2 595 4

Невиждан скандал е напът да избухне в родния баскетбол - президент с шокиращи разкрития

  • черно море тича-
  • баскетбол-
  • полиграф-
  • уредени мачове

Баскетболисти си признали, че участвали в уредени мачове

Невиждан скандал е напът да избухне в родния баскетбол - президент с шокиращи разкрития - 1

Невиждан скандал е напът да избухне в родния баскетбол. Президентът на баскетболния Черно море Тича д-р Георги Ганчев призна, че има големи съмнения, че отборът е участвал в уредени мачове през изминалия шампионат. Той даде пресконференция във връзка с края на сезона, като основната тема бяха именно въпросните срещи.

„Основната цел да се класираме за плейофите не беше изпълнена, а причините са няколко – едната е обективна – започвам с ниския бюджет, тук отговорност нося аз и ръководството на клуба, че не успяхме да реализираме финансови средства, които да подпомогнат клуба, на второ място това са контузиите на играчите. През целия сезон бяхме съпътствани от травми, оперирахме трима от нашите състезатели и на трето място, което е най-неприятно за мен и за цялата баскетболна общественост имаше много големи съмнения около играчи и треньорско ръководство на клуба, че участват в уредени мачове", каза Ганчев.

„Това наложи Управителният съвет да вземе решение да ги подложим на полиграф. Това го пише в договорите им, които подписват с федерацията.

Полиграфът мина преди един месец. Аз обявих, че тези, които не искат да се явят, няма да се явяват, но са свободни да си заминават от клуба. Четирима играчи не се явиха – това са двете момчета, които взехме от Правец, треньорът Галин Стоянов и Пламен Алексиев“, добави той.

„Единият от играчите категорично призна, че е участвал в уредени мачове. Двама от тези, които се явиха на полиграфа, също казаха, че имат участие в такива мачове“, допълни президентът на Черно море.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 0 Отговор
    Чак па невиждан скандал! Това си е нормална ситуация в българския колективен спорт!
  • 2 ГЕРЕН

    12 0 Отговор
    ТО АКО ЗНАЕТЕ ЩО СТАВА ВЪВ ФУТБОЛА У НАС. ПОВЕЧЕ ФУТБОЛ НЕМА ДА ГЛЕДАТЕ. И МНОГО МОИ
    ПРИЯТЕЛИ ВЕЧЕ ГО НАПРАВИХА.
  • 3 Бойко Борисов

    1 0 Отговор
    В тази държава всичко става ако АЗ КАЖА!

    П.С. Това означава ли , че някакъв процент е отивал в чекмеджето?
  • 4 Гаргамел

    0 0 Отговор
    е напът......
    Борисов Ивайло???? език мой, враг мой :)))))))