Last news in Fakti

30 Май, 2021 19:26 3 018 29

Григор Димитров загуби спечелен мач, заради контузия

  • димитров-
  • отказване-
  • гирон-
  • контузия-
  • резултат-
  • ролан гарос

Българският тенисист водеше с 2:0 срещу Маркос Гирон, но почувства болки и се отказа

Григор Димитров загуби спечелен мач, заради контузия - 1
Снимка: БГНЕС

Контузия спря Григор Димитров на "Ролан Гарос". Българинът поведе с 6:2, 6:4, 5:1 на американеца Маркос Гирон, но миг преди да затвори мача получи контузия. При 40:0 в негова полза и нужда от само едно успешно разиграване, Григор се хвана за гърба и от тук започна кошмара му.

Американецът спечели сета след шест поредни успешни гейма, като хасковлията видимо не можеше да се движи. Намеси и медицинско лице, но ситуацията не се подобри. В четвъртия сет Гирон поведе с 3:0 и Григор логично реши да не се мъчи повече и се отказа.

Първи сет
Димитров демонстрира много добра игра в защита при сервиса на американеца и стигна до брейкпойнт, след като изненада с къса топка. Световният №82 успя да избегне опасността, но след това допусна двойна грешка, а Димитров успешно проби. Българинът обаче имаше колебания при сервиса си и бързо позволи да се стигне до изравняване - 1:1.

Българинът върна водачеството, като спечели сравнително лесно третия гейм. Той дръпна с 30-0 при сервис на Гирон, а след това с много добър минаващ удар проби отново.

Григор бе далеч по-концентриран при сервиса и този път нямаше проблеми да затвърди пробива - 3-1.

Гирон демонстрира много добра игра в сервис гейма си и затрудни доста Димитров, но въпреки това българинът успя да достигне до точка за пробив. Американецът обаче спечели гейма, продължил 9 минути, и редуцира пасива си на 3-2.

Димитров се активизира още повече и с няколко неспасяеми атаки отново си осигури преднина от два гейма. Гирон реши да рискува повече при атаките си и неговата припряност позволи на Димитров лесно да намери пролуки в отбраната му и да осъществи нов пробив, повеждайки с 5-2.

Първата ни ракета продължи да доминира и безпроблемно спечели подаването си на нула, с което и с 6-2 в първия сет.

Втори сет
В първия гейм на втория сет Гирон сервира и демонстрира абсолютна концентрация, печелейки на 0. Григор обаче бързо възстанови равенството. Третият гейм бе доста изравнен, като се стигна до 40:30 за Гирон, който успя да спечели подаването си, а при последвалото такова на Гришо се стигна до ново изравняване. Българинът пласира отлични уинъри и продължи да води темпото на корта.

Петият гейм се движи точка за точка, като Гирон успя да се наложи над Григор Димитров и да поведе в сета. Българинът започна отлично следващата част и поведе с 30:0 при свой сервис. Гирон върна една точка, но Димитров отговори с две безответни такива и затвори гейма за 3:3.

Американецът поведе с 40:15 при своето подаване, но Григор Димитров обаче успя да изравни. Българинът стигна и до точка за пробив, но не успя да я реализира. При втората възможност обаче той бе безапелационен - пробив и 4:3.

Димитров набързо поведе с 40:0 при свой сервис и закономерно стигна до затвърждаване - 5:3. Американецът демонстрира отлична игра в следващия гейм и набързо затвори частта, като даде само една точка на Григор - 5:4.

Григор Димитров показа отличен сервис и успя да спечели гейма, а по този начин и втория сет с 6:4.

Трети сет
Гирон успя да спечели подаването си, но след това върху него се изсипа истинска буря. Най-добрият ни тенисист бе неудържим и записа пет поредни успешни гейма, за да поведе с 5:1. При подаването на американеца Григор стигна до 40-0 и три възможности за спечелване на мача. Точно в този момент се появиха болки в кръста и започна началото на края за Димитров. Съперникът му успя да обърне изцяло развоя, като видимо болките за Димитров ставаха все по-големи.

При 6:5 в полза на Гирон българинът взе медицински таймаут и рехабилитатор опита да го върне в игра с масаж на кръста. Димитров се върна на корта, но нищо не можеше да се направи. Гирон спечели сета с пробив - 7:5.

Четвърти сет
Димитров не успя да се отърве от болките, опита се да остане в игра, но след като загуби първите три гейма и видя, че няма как да продължи, взе решение да се откаже.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тенисексперт

    27 25 Отговор
    Гришо ПАКПАДНАЛОВ се отказал поради " контузия?? Ха ха ха!! При 40:0 в третия сет!! И не може л да спечели поне ЕДНА ТОЧКА?? Срам и позор!! Айде да бега у Хаскьой!!
  • 3 Орел

    12 6 Отговор
    Мачкай Гришо! Друго да не те боли!
  • 4 Тенисфен

    22 12 Отговор
    Ами тоя е за " Гинес" бе!!!
  • 5 Ники

    20 14 Отговор
    Григоре,стига си мъчил ракетата...а най-голямата ти грешка е,че изпусна Маша Шарапова и намери безличен рептил.
  • 6 Бaро Вкаров

    17 13 Отговор
    Мдам,поредната гришня!🥳👍

    Коментиран от #23

  • 7 Тенисексперт

    10 11 Отговор
    Гришо ПАКПАДНАЛОВ се отказал поради " контузия?? Ха ха ха!! При 40:0 в третия сет!! И не може л да спечели поне ЕДНА ТОЧКА?? Срам и позор!! Айде да бега у Хаскьой!!
  • 8 А бе този

    9 13 Отговор
    нали се готвеше за точно този турнир? Ама видяхте ли как взе цели два гейма !

    Коментиран от #9

  • 9 Рото

    16 7 Отговор

    До коментар #8 от "А бе този":

    А бе,загубеняк,ти не правиш разлика между геймове и сетове,пък си седнал да анализираш тенис...

    Коментиран от #13

  • 10 лове фор евер

    2 11 Отговор
    когато дришо е влюбен не се интересува от работата си!!!!!.....значи скоро с лолита ще заформят гнездо1

    Коментиран от #22

  • 11 Hggfhh

    5 4 Отговор
    Как ще загуби ненормални ли сте вие като го биеше каква контузиь какви са тези глупости като е контузен да не е играл
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 прав си

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "Рото":

    -но дали съм разбрал правилно, че тази ярка звезда на българския спорт е загубил мача? Не, не може да бъде... Само ще припомня - Джокович играе на 250 У ДОМА - а Григор Димитров се погнуси от турнира, създаден специално за него. Или пак не съм прав?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГРИШО ПАК ГО

    5 7 Отговор
    МАЧКАТ ЯКО....🔝
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 4 Отговор
    Аиде да напишете точния резултат....Сетовете са 6:2 6:4 григор 5:7 американеца и 0:3 американеца!григор Загуби още един мач срещу американец......А,как.....Той си Знае......Все имам усет ,че прибра не 60000 евро ,а 120000.....да е жив и здрав,докато може да изкарва.....Добре,че се отказа нямаше да е коректно срещу залагалите.....

    Коментиран от #18

  • 17 Писна ми

    6 6 Отговор
    Писна ми от тоя мазник,изглежда на амбреаж!Жените много си падат да дондуркат такива лекета,майчински инстинкт,не е секси!

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Hggfhh

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Абсурдът":

    Колкото да не заспива говори знае не знае пише де мани ги прости като вожда си ще останат
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Дамяни Курестия

    6 3 Отговор
    Аман от номерата на тоя тъпак. Кво ни интересува тоя.
  • 22 Беновска пита

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "лове фор евер":

    Тенис експертите моля да ме светнат на въпроса: Защо Гришо когато мандръса Лолита не се контузва и не го боли гърбът???
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 нашия

    0 2 Отговор
    учудващо много /да некажа всички/ некомпетентни но пълни със злоба коментиращи тук.....
  • 26 Млад ездач

    2 0 Отговор
    Ами след като Пакпадналов няма СПОРТНА злоба,за да побеждава,логично е да го коментират със злоба!! Схващаш ли бе тикво???
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Допингът стимулира мускулите, но на сухожилията не влияе и те се претоварват и травмират от необичайната сила на мускулите.....и хоп, КОНТУЗИЯ!
  • 28 мъкаааа

    0 0 Отговор
    "Григор Димитров загуби спечелен мач, заради контузия." Гришко Спишко вече трябва да се откаже от тениса. Не му върви там. Да направи като Мария Шарапова. Време му е вече.
  • 29 Прав ъгъл

    0 0 Отговор
    В третия сет,при резултат 5 на 2 гейма и при първия пропуснат мач бол(0 срещу 40 за кретена),бях сигурен,че нашия кретен,ще загуби.Нямах възможност да заложа,а коефициентът,за победа на американеца беше.......67