Last news in Fakti

7 Юни, 2021 09:16 2 504 13

Евентуалният нов собственик на Левски иска среща с общината

  • левски-
  • футбол-
  • стадион георги аспарухов-
  • джоузеф диксън-
  • наско сираков

Диксън иска да придобие мажоритарния пакет акции на Левски, който сега е притежание на Наско Сираков

Евентуалният нов собственик на Левски иска среща с общината - 1
Снимка: БГНЕС

Евентуалният нов собственик на Левски Джоузеф Диксън е поискал решаващи срещи в общината относно възможностите за строителство на нов стадион на мястото на сега съществуващия “Виваком Арена Георги Аспарухов”, пише “Тема Спорт”.

На тях ще стане ясно накъде ще се наклонят везните относно инвестиционните му намерения. Диксън иска да придобие мажоритарния пакет акции на Левски, който сега е притежание на Наско Сираков. На този етап е ясно, че ако англичанинът не получи достатъчно гаранции, че ще може да строи, може би ще прекрати преговорите с клуба. Идеите му са ясни - изцяло нов стадион с друга концепция, която включва хотелска част и шопинг център, като това е, което го привлича най-много. Той обаче се притеснява от обърканата документация, както и от практиките в България строителството да бъде спъвано от множество институции и бюрократични изисквания.

Не случайно на 24 май Наско Сираков призова политиците да не създават пречки на намеренията на инвеститора, който иска да налее 100-150 милиона евро в клуба. През следващите дни фондът, който гарантира пред Сираков, че Диксън е надежден партньор, трябва да преведе като първа вноска около 4 милиона лева. Иначе Левски трудно би започнал подготовка, стартът на която е планиран за следващата седмица в Правец.

Около 30 000 евро за летен лагер и консумативи могат да бъдат разсрочени. Самият Сираков тези дни на специална пресконференция ще разкрие детайли по преговорите с Диксън и дали Станимир Стоилов ще се завърне начело на отбора.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CSKA

    30 11 Отговор
    “Евентуалният” нов собственик на Левски иска да използва отборът и феновете му за “ракета носител”, за да си прокара собствените интереси за строителство на молове и подобни. Най-вероятно зад фондовете стоят едни известни българи-политици, “любимци” на народа.

    Коментиран от #10

  • 2 Мунчо

    21 6 Отговор
    Демек иска общината да му разреши да строи МОЛ до стадион?! От гледна точна на законодателството това е пълен абсурд, на терен предназначен за спортни дейности, да се строи магазин.. Но както знаем, за Софийска община и за Фандъкова всичко е възможно. Вероятно ще има и обаждане от един "бивш политически лидер" да удари едно рамо на беззаконието. А ако на Биг Дик не му е ясно как ви документи трябват, що не си наеме един архитект, нали е милионер?

    Коментиран от #3

  • 3 Лудия касапин

    8 19 Отговор

    До коментар #2 от "Мунчо":

    Абе абсурдно е да се строи и в парк, ама тиретата искат нов стадион в Борисовата градина.

    Коментиран от #4

  • 4 Въпрос

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "Лудия касапин":

    "Магнитски" какво мисли по казуса Левски, а Вие?
  • 5 някой си

    18 5 Отговор
    А бе и слепите видяха, че това са мръсни български пари, ама не се коментира това.
  • 6 Бочето

    18 5 Отговор
    Терена е собственост на МВР и към момента те заплащат такса смет и данък сгради за целия комплексна Тодорини кукли 47. Как, по каква процедура ще се деактува публична -държавна собственост, за да се удовлетворят щенията на кухорогите и Диксънчо ?
  • 7 един друг

    12 5 Отговор
    ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ - АД, свързан ли е с фирми на В.Божков в периода пет години назад? Следва ли АД-то да се появи в оня списък на фирми? Как си мислите , че и стотинка ще дойде от Американски фондове?

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Стою касапина

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "един друг":

    Логичен въпрос. Всичко друго са глупости на търкалета. Диксъни , Миксъни, молове, ресторанти остават някъде в космоса.
  • 9 Съдията Дред

    11 1 Отговор
    Не му трябва среща със столична община/ те издават разрешения за строеж, знаем как/, а със областният управител, министрите на регионалното развитие и на спорта, и разбира се, с министър председателят. Само те могат да му учредят право на стоеж върху държавна земя. Това право на строеж си има цена/законосъобразна/ и няма начин как тези пари да отидат в един частен футболен клуб. А и тия министри след два месеца няма да са същите.
  • 10 Така е

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "CSKA":

    Нека строят, но само стадион! Какви са тия молове, хотели, пазари... Значи не се интересуват от Левски, а търсят евтина земя за строежи в София

    Коментиран от #11

  • 11 Слепец

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Така е":

    И как се печели само от спортна част а именно терен и трибуни. Чак пък МОЛ наистина много идва, но един модерен стадион със помещения под трибуните със фирмен магазин, бар, ресторант, фитнес, зали за спорт и т. Н. защо не. Въпроса е всичко да е елегантно и да се базира на марката Левски. Всичко зависи явно дали са модерни инвеститори с нюх за правене на бизнес или са поставени лица на Български мутри. Дано Левски пребъде.
  • 12 ще има

    1 1 Отговор
    ли нов собственик, или гладна кокошка просо сънува, и си прави сметки без кръчмар, дано да има бъдеще за Левски, в противен случай А окръжна и всичко отначало.
  • 13 INTERNATIONALE

    0 0 Отговор
    Левски не е в момента утвърдена марка, която да продава по 3-4 младежи годишно в топ първенствата (както са много хърватски, сръбски и словашки клубове), че да поставяте условия на англичанина да строи ли мол или не. Ако един мол е цената, за да се подобрят нещата в Левски - ами струва си, защо не, нас мол не ни бърка с нищо. А ресторанти и хотел дори е препоръчително да има. Само дано не напълнят отново отбора с безперспективни, скъпи, себевлюбени чужденци (с изключение на славяните, те по принцип са такива). А че бюрокрацията ни е сериозен корупционен проблем, няма две мнения.