Last news in Fakti

8 Юни, 2021 14:53 2 365 1

Тежък удар за националния отбор по баскетбол на САЩ

  • сащ-
  • грег попович-
  • леброн джеймс-
  • антъни дейвис-
  • олимпийски игри-
  • олимпиада-
  • токио

Наставникът на тима Грег Попович няма да може да разчита на основни фигури

Тежък удар за националния отбор по баскетбол на САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Старши треньорът на националния отбор на САЩ Грег Попович няма да може да разчита на звездите на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис на Олимпийските игри в Токио това лято, информира The Athletic.

Джеймс и Дейвис за взели това решение, тъй като искат да се възстановят от травмите, които ги мъчиха през голяма част от сезона. Джеймс пропусна рекордните в кариерата си 27 мача през редовния сезон заради проблеми с десния глезен, докато Дейвис успя да вземе участие само в 36 мача, като трябваше да се справя с травми в слабините и ахилеса. Самият Джеймс още преди няколко дни заяви, че е малко вероятно да се появи на Олимпийските игри.

Американците спечелиха златните медали в последните три издания на Олимпийски игри, но завършиха на разочароващото седмо място на световното първенство в Китай през 2019 година, когато участваха с изключително млад отбор.

В Токио обаче се очертава да играят поне част от най-добрите играчи в НБА, като за момента изглежда сигурно присъствието на гарда на Портланд Деймиън Лилард. Плеймейкърът на Голдън Стейт Стеф Къри пък все още не е взел решение и шансовете да играе в Токио са 50:50, съобщава още изданието.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    4 0 Отговор
    Американците имат достатъчно на брой добри играчи,така че могат и без Леброн и Антъни Дейвис на Олимпийските игри в Токио това лято.