Last news in Fakti

9 Юни, 2021 16:03 1 419 2

Чехкиня се класира за полуфиналите на Ролан Гарос

  • крейчикова-
  • тенис-
  • ролан гарос-
  • гоф-
  • полуфинал

Непоставената Барбора Крейчикова победи №17 в схемата Коко Гоф със 7:6(6), 6:3

Чехкиня се класира за полуфиналите на Ролан Гарос - 1
Снимка: БГНЕС

Непоставената Барбора Крейчикова за първи път се класира на полуфинал в турнирите от Големия шлем. Чехкинята победи със 7:6(6), 6:3 №17 в схемата Коко Гоф от Съединените щати и е сред четирите най-добри на „Ролан Гарос“.

Крейчикова отрази общо пет сетбола в първата част, като демонстрира воля и хладнокръвие. Гоф поведе с 3:0, но 25-годишната тенисистка от Бърно изравни при 3:3. Американската тийнейджърка проби отново за 5:3 и след това сервираше за сета. Чехкинята отрази сетбол и върна брейка. В 12-ия гейм тя спаси още две точки на съперничката за частта. В последвалия тайбрек 17-годишната Коко поведе с 6:4 точки, но отново не успя. Крейчикова накрая взе частта при първия си сетбол.

Чехкинята се възползва от разочарованието на съперничката и поведе с 5:0 гейма. Гоф се опита да се върне в мача и отрази общо пет мачбола, но при шестия капитулира.

Крейчикова постигна 27 печеливши удари (5 аса) при 28 непредизвикани грешки (8 от тях двойни). При американката балансът е 25-41.

На полуфинал Барбора Крейчикова очаква победителката от последния четвъртфинал между защитаващата титлата си в Париж Ига Швьонтек и Мария Сакари. В другия полуфинал играят Анастасия Павлюченкова и Тамара Зиданшек.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    1 0 Отговор
    Къде Не е поставена Барбора Крейчикова ? В някое Бър-Бър ли?
  • 2 в кратце

    0 0 Отговор
    Коко Гофф играе добре,има време да стане една от шампионките на тенис. Ще порастне детето.