12 Юни, 2021 18:34 2 365 2

Барбора Крейчикова е новата шампионка на “Ролан Гарос”

  • барбора крейчикова-
  • анастасия павлюченкова-
  • ролан гарос

Тъй като има титла в Париж на двойки, тя постигна знаменит дубъл с трофея “Сюзан Ланглен”, което за последно бе правила Мери Пиърс през 2000 година

Барбора Крейчикова е новата шампионка на “Ролан Гарос” - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

25-годишната Барбора Крейчикова стана поредната чехкиня шампионка в турнири от “Големия шлем”, след като пребори за 2 часа игра другата дебютантка на финала в “Ролан Гарос” Анастасия Павлюченкова с 6:1, 2:6, 6:4.

Тъй като има титла в Париж на двойки, тя постигна знаменит дубъл с трофея “Сюзан Ланглен”, което за последно бе правила Мери Пиърс през 2000 година. Тя е и първата чехкиня от 1981-ва с триумф на “Ролан Гарос”, когато това направи Хана Мандликова. Самата Крейчикова пък неведнъж е споделяла, че друга нейна легендарна сънародничка Яна Новотна е оказвала голяма подкрепа още от тийнейджърските ѝ години.

Крейчикова се нуждаеше от четири мачбола, за да постигне драматичния успех, като при първите два нямаше много поле за изява на посрещане, а при третия направи двойна грешка. Форхенд в аут на Павлюченкова обаче сбъдна мечтите на всички привърженици на тениса в Чехия.

Самата Барбора спаси мачбол в полуфиналния си дуел с Мария Сакари, като е шестата поредна дебютантка сред шампионките в “Шлема”, която вкусва за първи път триумфа именно в Париж. Преди нея през годините последователно това направиха Гарбине Мугуруса, Альона Остапенко, Симона Халеп, Ашли Барти и Ига Швьонтек.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДаЗдраПерМа

    1 2 Отговор
    мъка---нямам други думи--- дае Честито на булката и да пие тъмно пенливо от Бърно по млада по лека ама много навита но Настя е по убава бях заложил на Рибалкина и тя смачка Серена но косата удари камък---
  • 2 Ахаа

    5 0 Отговор
    даже и не сте уцелили снимката, таза е Павлюченникова....