Last news in Fakti

12 Юни, 2021 21:05 3 610 0

Френският национален селекционер с важно предупреждение

  • франция-
  • петлите-
  • дидие дешан-
  • евро 2020

"Наясно съм, както и играчите, с това какви са силните ни страни. Имаме качество, талант, играчи на най-високо ниво, но ще се изправим срещу подобни неща и в други отбори", заяви Дешан

Френският национален селекционер с важно предупреждение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Националният селекционер на Франция Дидие Дешан коментира старта на неговия тим на Европейското първенство. "Петлите" започват участието си на континенталната надпревара с мач срещу Германия. Двубоят е във вторник от 22:00 часа.

Дешан сподели, че много хора във Франция считат неговия тим за основен фаворит за титлата. Специалистът обаче бе категоричен, че футболистите му трябва да внимават да не са прекалено уверени, тъй като това може да им изиграе лоша шега.

"В момента се говори за провал. Ние сме световни шампиони. Наясно съм, както и играчите, с това какви са силните ни страни. Имаме качество, талант, играчи на най-високо ниво, но ще се изправим срещу подобни неща и в други отбори".

"Не можем да стоим в нашата комфортна зона. Във Франция мнозина мисля, че не трябва да излизаме на терена и вече сме спечелили. Това е най-лошият възможен подход за един спортист на високо ниво. Освен качество и талант има други важни съставки на психологическо ниво, като агресивност и желание".

"Да печелиш на най-високото ниво е много трудно, а да останеш на върха е още по-трудно. Но ние имаме играчи с тази амбиция, но трябва да ги предпазим от това да са прекалено уверени. Трябва да подхождаме на етапи. Не можем да мислим за финала на "Уембли" днес, първо отиваме в Мюнхен и два пъти в Будапеща", каза Дешан.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА