14 Юни, 2021 00:25 4 266 15

UEFA EURO 2020 Нидерландия надделя над Украйна в изключително драматичен мач

  • нидерландия-
  • украйна-
  • 3:2-
  • евро 2020

Двата отбора изиграха страхотен мач, в който паднаха пет попадения

UEFA EURO 2020 Нидерландия надделя над Украйна в изключително драматичен мач - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нидерландия победи Украйна с 3:2 в стартиращия двубой и за двата тима на UEFA EURO 2020 в група С на турнира. Вайналдум в 51-ата минута и Вегхорст в 59-ата минута дадоха аванс на домакините, но Ярмоленко и Яремчук изравниха резултата. Първо Вайналдум се възползва от грешка на вратаря на Украйна и с удар от 12 метра откри резултата. Осем минути по-късно Вегхорст удвои с удар от малкото наказателно поле. Ситуацията беше прегледана и с ВАР. В 75-ата минута с отличен удар Ярмоленко върна отбора си в мача. В 79-ата минута Яремчук възстанови равенството. Нидерландия отново излезе напред в резултата с гол на Дъмфрис в 85-ата минута, а това се оказа и победен за "лалетата".

Мачът започна с атака на Украйна, но във втората минута Депай напредна добре и стреля, но Бущан се справи. Малко по-късно Дъмфрийс от няколко метра пробва мерника си, но вратарят направи отлично спасяване.

В 15-ата минута Яремчук отправи удар към вратата на Стекеленбург, но гол не падна. Дванадесет минути по-късно отлична атака на "лалетата" позволи на Вегхорст да навлезе в наказателното поле, но отново вратарят на Украйна се справи отлично с чудесна намеса.

Ярмоленко стреля отлично към вратата на Стекеленбург в 30-ата минута, но гол не падна. Шест минути по-късно след центриране от корнер Ван Анхолд стреля неточно към вратата на Украйна. Активната игра на домакините даде резултат, а в 39-ата минута Вайналдум отправи опасен снаряд към вратата на съперника, но Бущан спаси с една ръка. Малко по-късно отново пропуск направи и Дъмфрис.

"Лалетата" откриха резултата с удар от 12 метра на Вайналдум, който се възползва от грешка на Бущан в 51-ата минута.

Малко по-късно и Вегхорст имаше възможност да се разпише, но не сполучи. Все пак в 59-ата минута той удвои преднината на тима си с удар от малкото наказателно поле.

Украйна се върна в двубоя с перфектен удар на Ярмоленко в 75-ата минута на двубоя, който не остави шансове на вратаря на "лалетата" да реагира.

В 79-ата минута Яремчук съумя да възстанови равенството.

​Нидерландия не спря да търси победен гол. В 85-ата минута Дъмфрис съумя да спечели единоборство със Зинченко и матира Бущан, за да направи резултата 3:2.

До края на двубоя не паднаха нови голове и Нидерландия се поздрави с успеха.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най

    16 2 Отговор
    Интересния мач до момента,честито на холандците :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Монголоиден

    8 11 Отговор
    Украйна за мало да бие Холандия, а азиатците братушки не могат да си вържат обувките

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Живко

    11 3 Отговор
    И тук някои "европеиди" политизират...защо, бе??
  • 10 qwerty

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Монголоиден":

    по твоятя логика нашия национален отбор не участва, защото нямат равни ни на терени, ни в кръчмите
  • 11 Доуточнение

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "Монголоиден":

    В СССР спорта беше централизиран . Тоест беше решено футболът да се развива основно в Украйна , специалисти , бази , климат . До 1988г комичният факт 10 футболисти от Динамо Киев + един вратар от Спартак Москва Ринат Дасаев . Другата причина за слабото руско и турско представяне , е очакването да бъдат зверски проверявани за допинг , и ако може да гръмне допингова афера с тях , те и за това не могат да тичат , щото са чисти , а другите летят по терена , като моторетки.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Рико

    6 4 Отговор
    Англия, Хърватия, Австрия, С.Македония - вън от от първанството европейско. Такъв селски футбол и в България не играем. Да останат Белгия, Нидерландия, Украйна. Такива отбори искаме да гледаме. Мачове с такива отбори.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Руса

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Рико":

    В България няма футбол!!!
  • 15 768

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Рико":

    Проблемът според мен , е че първенството е от 24 отбора , вече играят македонци , албанци , ние и толкоз не можем , НО ! Когато бяха 16 отбора поне две от групите бяха железни , а сега има много посредствени отбори. Еврото трябва да е от 16 отбора , а световното от 24! Ама интереси и парички,какво да се прави , макар , че от атрактивни мачове повече ще спечелят според мен.