Last news in Fakti

15 Юни, 2021 13:07 4 354 4

Лекарят на Интер с разкрития за Кристиан Ериксен

  • кристиан ериксен-
  • интер-
  • пиеро волпи-
  • лекар-
  • доктор-
  • евро 2020

Той е един от водещите италиански ортопеди и е специалист по хирургия на коляното, рамото и глезена

Лекарят на Интер с разкрития за Кристиан Ериксен - 1
Снимка: БГНЕС

Лекарят на Интер Милано професор Пиеро Волпи даде специално интервю за „Мач Телеграф“ относно инцидента с Кристиан Ериксен. Той е един от водещите италиански ортопеди и е специалист по хирургия на коляното, рамото и глезена. В момента той е и ръководител на клиниката по ортопедия и спортна травматология към престижния болничен комплекс „Уманитас“ в Милано. Благодарим му, че намери време да отговори на нашите въпроси между два прегледа на спешни пациенти.

Имал ли е проблеми от кардиологично естество Ериксен в Интер досега?
- Никога. Вече това го заявих многократно – никога, ама никога с Кристиан не се е случвало макар и нещо дребно, незначително, което да подскаже отдалеч дори елементарен сърдечен проблем. Така е било докато той е играел в Тотнъм, така е и откакто е в Интер, където никакъв физически параметър, нито една кардиологична данна, никакъв анализ от какъвто и да било тип, не са поставяли под съмнение здравословното състояние на играча.

Кога за последно са били правени обстойни прегледи на датчанина?
- В Италия това беше рутинният преглед преди последния мач от шампионата, в който той бе титуляр. И всичко беше наред. Мисля, че колегите в Дания са го прегледали обстойно по време на тренировъчния лагер и дори преди срещата с Финландия. Ако са имали и най-малкото съмнение, абсурд е да го пуснат да играе.

От кога в Италия съществува закон, който забранява на хора с определени сърдечни проблеми да спортуват?
- По принцип в Италия няма закон, който забранява това, но е наложено с нормативен акт задължението всеки гражданин, практикуващ професионален спорт, да има здравословно свидетелство за това. Тоест, че е годен за спортна дейност. Ако той има дори и най-малки сърдечни проблеми, сертификатът не се издава и съответно лицето не може да практикува избрания спорт. Но въпросното здравно свидетелство важи и за любителите – спортисти, дори ако те са в детска възраст, изискванията са много строги.

Имал ли е проблеми с коронавирус и дали е бил ваксиниран?
- Не, Ериксен не е боледувал от COVID-19, не се е ваксинирал и откакто е в Интер винаги е издържал безпроблемно изпитите на медицинските прегледи.

Разполага ли всеки стадион с дефибрилатор?
- Да, в Италия всеки стадион разполага с дефибрилатор, откакто преди осем години на стадиона в Пескара почина от сърдечен удар футболиста от Ливорно Пиермарио Морозини, а неотдавна от инфаркт почина в съня си и иначе здравият капитан на Фиорентина Давиде Астори..

Доколко изключително натоварената като игрово време програма на футболистите е предпоставка за проблеми като този с Ериксен?
- Натоварването е за всички, а лекарите са за това да следят да не се прекрачи границата чрез редовни прегледи и стриктно следене на здравословното състояние на всеки един футболист.

Има ли в семейството на Ериксен наследствено обременяване със сърдечни проблеми?
- В здравословния му картон няма отразени проблеми за някакво наследствено обременяване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 д р Вирхов

    9 3 Отговор
    хитър лекар,не е специалист кардиолог ,по скоро е по менискусите.Нищо не казва за т.нар.спортно сърце,което вследствие свръхнатоварванията води до ритъмни и проводни нарушения на сърцето.Ама това не му пречи на измамника да взема една торба пари.
  • 2 много лесно

    10 4 Отговор
    ортопедът Пиеро Волпи няма откъде да знае дали футболистът е ваксиниран. Сега остава самият Ериксен да предпази много хора като им признае, че е ваксиниран. Или пък да реши да не си създава повече проблеми и да послуша господарите си и да замълчи.

    Системите за ваксинационни паспорти са така направени НАРОЧНО, че да не може да бъде проверено никое лице по име, фамилия и други данни дали е ваксинирано, а само ако лицето предостави уникален код той да бъде проверен.

    Т.е. ако някой умре да не може да бъде проверено дали е бил ваксиниран.
  • 3 Gost

    5 1 Отговор
    Абе, мистика по италиански, ако слуша човек този ортопед. И защо ортопед, а не кардиолог, питам аз и отговор не искам!
  • 4 Хайде

    0 0 Отговор
    прочетете го това интервю, преди да драскате. Нямал откъде да знае, как да няма, щом ти е текущ лекар, при това скъпо платен, изисква и получава всяка здравна информация, документирана за теб и дори не е необходимо да те пита, просто категорично си е в правото.