Last news in Fakti

19 Юни, 2021 11:30 2 298 14

ЦСКА 1948 изпрати писмо до министъра на финансите

  • цска 1948-
  • добрин гьонов-
  • министър на финансите-
  • асен василев-
  • сащ-
  • закона магнитски-
  • ofac-
  • лудогорец-
  • ангел петричев

С молба за преразглеждане на решението за включването на бизнесмените Цветомир, Боян и Стефан Найденови в списъка на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC

ЦСКА 1948 изпрати писмо до министъра на финансите - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов изпрати писмо до министъра на финансите Асен Василев във връзка с преразглеждане на решението за включването на бизнесмените Цветомир, Боян и Стефан Найденови в списъка на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранните активи).

Подобно писмо беше изпратено вчера и от изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев.

До Г-н Асен Василев

Служебен министър на финансите

Уважаеми г-н Василев,

ФК ЦСКА 1948 се обръща към Вас вследствие на новина, която удиви всички, свързани с нашия футболен клуб. Дългогодишните ни партньори и собственици на компанията efbet Стефан, Цветомир и Боян Найденови бяха включени в списъка на лица, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC - Американската Служба за контрол на чуждестранните активи.

Следва да Ви уверим на първо място, че горепосочените лица в последните години са най-сериозният инвеститор в българския спорт и една от основните колони, без които той не би съществувал по същия начин. Тяхното финансиране към над 80 спортни организации и клубове дава стабилна основа за професионална работа и развитие на българските таланти.

Като клуб, който през 2016 г. избра да поеме по Честния път към върха и да премине смело и амбициозно от най-ниското ниво на българския футбол до най-високото, ние Ви гарантираме, че за нас честта и моралът стоят на пиадестал във всяко едно наше действие.

В тази връзка бихме искали конкретно да подчертаем неимоверните усилия, които г-н Цветомир Найденов полага, за да може каузата ЦСКА да продължава да върви към нови успехи и висини. В дългогодишната ни работа заедно г-н Найденов е оставил впечатление у нас на изключително коректен и отговорен човек, за който просперитетът на българския спорт и нашата република като цяло е основен приоритет.

Трябва да се има предвид и факта, че именно благодарение на сигналите и свидетелствата на фамилия Найденови се стигна до разследването срещу бившия собственик на „Еврофутбол“ Васил Божков. Вследствие на това той попадна и под санкциите на Закона „Магнитски“.

Базирайки се на изложените дотук факти, ние от ФК ЦСКА 1948 излизаме с апел към Вас да преразгледате решението на Министерство на финансите по казуса и да оцените разумно и правилно не само високата репутация, която efbet има като бранд, но и нивото на подкрепа, което компанията осигурява в частност на ФК ЦСКА 1948 и генерално на българския спорт. Подкрепа с жизнено значение за десетки родни клубове и спортни организации.

19.06.2021 г.,
София
С уважение: Добрин Гьонов
Изпълнителен директор на ФК ЦСКА 1948


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деймос

    23 0 Отговор
    Дойде времето и този да се НА МАГНИТИ ...:)

    Коментиран от #5

  • 2 теодор

    20 0 Отговор
    Левски и те искат да махнат Пеевски,и после...?
  • 3 3.14К

    30 0 Отговор
    Представяте ли си до къде се докарахме? Ангел Петричев и Добрин Гьонов да решавтат кой да е и кой не в списъка Магнитски. Следват Стъки, Алигбегов, Иван пилето(градуса) и останалите подобни по хранителната верига. Да, това трябва да спре!
  • 4 теодор

    21 0 Отговор
    Веднага след Божков и тези хубавци да трябваше да погнат,но нали са хора на Боко,Шиши и Гелосания,няма как ,СОРИ!
  • 5 Варна

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Деймос":

    Какво нещо е: уж да си ЦСКА, а да нямаш фенове ;) НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА МАРГИНАЛНО ПРОЕКТЧЕ С 8 ФЕНА И НЯМА КОЙ ДА ЗАЩИТИ ЦЕКАТА!

    Дори напротив , това клубче генерира омраза към себе си!

    Окончателно: ЦСКА е ЦСКА. 07.06.2021 19:25
    И КАС потвърди: ЦСКА си е ЦСКА.
    Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) окончателно потвърди решението на ФИФА от миналата година и призна ЦСКА. КАС добавя, че ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник. След това решение другият клуб, който има претенции да е автентичен - ЦСКА 1948, трябва да признае поражението си.

    Коментиран от #9

  • 6 Веселин Мишев

    22 0 Отговор
    Тези подлоги на ШИШИ сега им се стъжни!! Трябва да им запорирират всичко на ЦЕКИТЕ!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ФК Цека

    10 1 Отговор
    Е те тия играха с на Гела фирмите на търга:

    Фирма ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦЕНТРАЛЕН СПОРТЕН КЛУБ НА АРМИЯТА 1948 ЕАД е основана на 1 Юли 2015 година с правна форма "Еднолично акционерно дружество" или на кратко "ЕАД". Компанията първоначално е регистрирана с името "ФК ЦСКА - СОФИЯ", но на 29 Юли 2016 година то бива сменено на сегашното "ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦЕНТРАЛЕН СПОРТЕН КЛУБ НА АРМИЯТА 1948"
  • 9 Левски 1914

    5 16 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Защо играете с лиценза на Етрополе и булстата на Литекс и зашо специално за Фк МЕНТЕ – Микре направиха нова лига?

    Коментиран от #11

  • 10 Ами сега

    10 0 Отговор
    Много ми е интересно сега цеката като се магнитизира автентичните авиатори какво ще правят
  • 11 Бай Стою касапина

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Левски 1914":

    Кво стана бе пич? Нали беше с Диксън да търсите трите лева и петдесет стотинки? Ама май намерихте на тоя лъжец скъсаните цървули. Какви наивници имало на тоя свят?!

    Коментиран от #12

  • 12 Левски 1914

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Стою касапина":

    Аз следя какво става но ще видим времето ще покаже. Помниш какво ти бях писал Бокича, Домусчиев и Ганчев унищожиха футбола преди имаше Спартак Плевен, Спартак Варна, Етър ВТ, Марек, Сливен и др. и др. дето произвеждаха играчи и играха добър футбол и имахме нац. отбор.
  • 13 Делиормански потайности

    9 2 Отговор
    Гарантира честност и морал? И в какъв вид и форма са тези гаранции, може би юнашко доверие. Но защо така вони на морална и личностна нечистоплътност, с примеси на делиорманска смрад, от тези хленчещи собственици на това спортно недоразумение и наемниците им. А може би просто миризмата на леш е характерна за ренегатите по дефиниция.
  • 14 Гьон или подметка

    1 0 Отговор
    Слушай внимателно Гьон-твоят човек е правил бизнес съвместно с дубайския бандит -разбираш ли Гьоне ,тоест той е същия бандит!
    ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН