20 Юни, 2021 00:01 5 757 6

UEFA EURO 2020: Полша спря Испания

  • испания-
  • полша-
  • евро 2020

Срещата се игра на на "Ла Куртиха" в Севиля и завърши 1:1

UEFA EURO 2020: Полша спря Испания - 1
Снимка: БГНЕС

Испания и Полша завършиха наравно 1:1 в двубой от група "Е". Срещата се игра на на "Ла Куртиха" в Севиля.

Домакините владееха повече инициативата, но чистите положения бяха сравнително поравно.

Още във втората минута играч на Полша се строполи в наказателното поле на испанците, но Орсато остави играта да продължи.

UEFA EURO 2020: Полша спря Испания
Снимка: БГНЕС

Клих опита опасен удар към вратата на Симон, вратарят на Испания е на ниво и не позволи топката да влезе във вратата му в 7-ата минута на двубоя. Испанците отправиха два удара към вратата на Полша между 11-ата и 13-ата минута, но нито Олмо, нито Торес съумяха да се разпишат. Вторият удар носеше сериозна опасност, но топката мина встрани от вратата, преминавайки на няколко сантиметра от страничната греда.

В 19-ата минута на двубоя след центриране от корнер испанците имаха възможността да открият резултата, но това отново не им се отдаде.

UEFA EURO 2020: Полша спря Испания
Снимка: БГНЕС

Алваро Мората откри резултата, след като получи отличен пас и вкара топката в мрежата в 26-ата минута, страничният съдия вдигна флага за засада, но след консултация с ВАР голът беше зачетен. В 34-ата минута Морено опита мерника си от пряк свободен удар, топката мина встрани от вратата. Полша отвърна с удар на Швидерски, но топката не намери целта след пас на Левандовски.

UEFA EURO 2020: Полша спря Испания
Снимка: БГНЕС

В 43-ата минута Швидерски беше оставен без опека от бранителите на Испания, стреля отпично, но топката се отклони от страничната греда, а добавката на Левандовски не сполучи. В следващата атака Морено пропусна да удвои преднината на Ла Фурия Роха.

UEFA EURO 2020: Полша спря Испания
Снимка: БГНЕС

Роберт Левандовски се извиси над бранител на домакините и се разписа за 1:1 в 54-ата минута на срещата. В 58-ата минута Морено пропусна дузпа, която беше отсъдена с помощта на ВАР за настъпване на Модер върху крака на Морено. Той прати топката в страничния стълб, а при добавката от чиста позиция Мората не намери целта.

UEFA EURO 2020: Полша спря Испания
Снимка: БГНЕС

Испанците търсеха втори гол, за да спечелят, а поляците очакваха това и заиграха на контри. В 77-ата минута Франковски не съумя да се разпише, след като беше затворен добре от бранител на Испания.

UEFA EURO 2020: Полша спря Испания
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валтер бранш ЦСКА

    2 8 Отговор
    Нима не е истина, че собственик на ЦСКА се казва Валтер Папазки? Или не е вярно, че е осъждан за поръчкови убийства и си лежал 20 години в затвор? Гриша Ганчев заминава, а Валтер Папазки ще плати 25 млн.лв. за ЦСКА да построи стадион! Факт

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Алфа Вълкът

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЦецкаЛитекс":

    А бе тоя ДИКсън няма ли да го съблечете, че е бил на проби в ЦСКА?
  • 4 2916-1960

    2 1 Отговор
    Като се сетите че първото континенталното първенство на Южна Америка е било 1916 а първото европейско 1960 след две световни войни смятайте за какво иде реч
  • 5 Alex

    3 1 Отговор
    Поставих слаба оценка на статията,защото няма правилно отражение на ситуациите в мача.И на слепите стана ясно тенденцията на играчите на Полша да бъдат безогледно мачкани футболистите на Испания,незачитане на никакви правила,грубо и арогантно поведение,симулации и като капак на всичко това един безпринципен съдия,който пееше в същия хор!Това не беше игра,това беше корида!Та погледнете на снимката гола на Левандовски- "чистото" му блъскане на защитника и...гол,левият им защитник пък беше изпълнен със злоба,готов едва ли не за убийство,псувните му бяха най-"безобидното"...Това ли е футбол?!

    Коментиран от #6

  • 6 Сашо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Alex":

    Бе бай да поговорим за "гола' на испанаците от чиста засада.
    Пъвро не показаха гола от правилната камера, а от някакви други ъгли.
    Страничния вдига флага веднага.
    Морено, знаейки че е бил в засада, не се радва.
    И за капак, показват линиите на засадата и момента на подаването на два отделни кадъра. Е толкова ли не можеше да се покаже всичко на един екран?
    В един момент след многото симулации и измислената дузпа испанците така свикнаха, че се чудеха защо съдията не свири за тях пак. Не обичам Полша, но и аз се озлобих като Левандовски.