Last news in Fakti

21 Юни, 2021 12:23 2 509 4

UEFA EURO 2020: В Испания сложиха Луис Енрике на дръвника

  • луис енрике-
  • испания-
  • евро 2020

След слабата игра и двата равни мача – 0:0 с Швеция и 1:1 с Полша, в испанската федерация са силно притеснени от срива на националния отбор

UEFA EURO 2020: В Испания сложиха Луис Енрике на дръвника - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на Испания Луис Енрике е на дръвника, пише АС. След слабата игра и двата равни мача – 0:0 с Швеция и 1:1 с Полша, в испанската федерация са силно притеснени от срива на националния отбор. Не става въпрос чак толкова за това дали се побеждава или се губи, а за тенденцията, че хора вече се отдръпват от Ла Роха. Никой вече не вярва на отбора и на треньора. Шефът на местната федерация Рубиалес вижда как проектът на Луис Енрике се разпада и на базата на отбора в „Лас Росас“ започват да хвърчат ножове. Топката е в полето на Рубиалес и не е далеч времето, когато глава на Луис Енрике ще хвръкне.

Федерацията се управлява лошо. Хората там клекнаха пред шефовете на Андалусийската регионална централа и приеха стадион „Ла Картуха“ в Севиля да смени „Сан Мамес“ в Билбао. Това беше грешка, защото тревата на „Ла Картуха“ е трагична в момента. Ситуацията се влоши от думите по този повод на Луис Енрике, защото те предизвикаха ефекта на доминото. Критики към тревното покритие последваха и от редица играчи. А това не помага.

Освен това във федерацията не се вслушват с мненията в държавата. Хората искаха да видят на това първенство Яго Аспас, Хесус Навас или Серхио Каналес, но вместо това сега тези играчи са по плажовете. А се натурализира Лапорт, който направо бе „изяден“ от Левандовски.

Феновете недоумяват също така, защо Аспиликуета - лидер на пресния европейски шампион Челси, не е записал и една минута на европейското. Недоумяват защо Маркос Йоренте не играе на позицията си. Или пък защо Жерард Морено е на фланга, а не в наказателното поле. Защото неговата сила е да завършва атаките, а не да центрира.

На хората не им е ясен и подходът на Луис Енрике, който смени Жерард Морено веднага,след като изпусна дузпата, а е доста по-толерантен към Алваро Мората въпреки безбройните му пропуски в двата мача до момента.

Гневът на президента на федерацията Рубиалес след равенството 1:1 с Полша можеше да се сравни само с онзи момент, през 2018-а, когато Хулен Лопетеги подписа с Реал Мадрид 48 часа преди старта на световното в Русия и трябваше да бъде уволнен. Сега нищо добро не чака и Луис Енрике.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Буха ха

    1 0 Отговор
    Оправи си заглавието и правописните грешки преди да ми триеш коментара
  • 3 Севиля

    1 0 Отговор
    Тоя Мората за нищо не става.
  • 4 Alex

    0 0 Отговор
    Не забелязахте ли разнобоя сред самите играчи.Непредубедено ми е виждането,че само Жорди Алба и Педри знаеха за какво са на терена.Останалите се групираха по произход от отбори в Ла Лига и се мотаеха на терена!Особено едно момче с тарикатски свалени гети прояви "дейно" участие в мачовете-два пъти изрита топката и си почиваше край тъч линията!Лучо не е виновен за качеството на играчи,които са му предоставени от шефовете на Ла Лига!В това отношение сме почти еднакви...