27 Юни, 2021 17:57 1 666 4

Джокович: Стъпя ли на корта, не мисля за рекорди

  • джокович-
  • мисъл-
  • концентрация-
  • уимбълдън-
  • голям шлем-
  • рекорди-
  • тенис

"Мисля, че с течение на годините успях да развия механизма, който ми позволява да правя това", заяви световният номер едно

Джокович: Стъпя ли на корта, не мисля за рекорди - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович заяви, че може да блокира всички неща, които могат да го разсеят, в опит да защити титлата си на Уимбълдън, което ще го изравни с големите му съперници Рафаел Надал и Роджър Федерер с по 20 титли от Големия шлем.

34-годишният сърбин пристига на Уимбълдън, който на старта ще се изправи срещу 19-годишния британец с „уайлд кард“ Джак Дрейпър, влиза в турнира след обрата от 0-2 сета срещу Стефанос Циципас във финала на Ролан Гарос преди две седмици. Триумф на Ол Ингланд Клъб ще го остави само от това да спечели на Ю Ес Оупън за календарен Голям шлем, след като грабна девета титла на Аустрелиън Оупън по-рано през сезона.

„Винаги има нещо заложено на масата за мен, вероятно и за Роджър и Рафа, когато става въпрос за тенис история в последните няколко години. Ние сме много успешни през годините, особено на Шлемовете. Разбира се, осъзнавам, че хората обичат да правят дискусии относно това кой е най-великият, кой ще има най-много титли и прочие. Има много неща, които се случват извън корта. Но веднъж щом стъпя на корта, не мисля за рекорди и всякакви други неща, които могат да ме разсеят. Мисля, че с течение на годините успях да развия механизма, който ми позволява да правя това“, започна Ноле.

Джокович няма да се разсейва традиционно със семейството си, което пътува с него по турнири, тъй като поради коронавирусните протоколи, всички играчи ще са в „балон“ и ще имат право да вземат със себе си трима членове от щаба си с тях. „Никой не обича да бъде в „балон“. Не е първият случай, но се надявам да бъде един от последните „балони“. Надявам се да се справя добре тук както през 2018 и 2019. Харесва ми да играя на Уимбълдън. Винаги е бил мечтан турнир за мен, когато бях седемгодишен и мечтаех да стана шампион. Винаги настръхвам, когато излизам на тези кортове и ме вдъхновява да показвам най-добрия си тенис“. Джокера призна, че в понеделник Дрейпър ще бъде по-подкрепяният от двамата на корта.

Въпреки това, петкратният шампион приема това и признава, че „може да бъде много опасно да играе срещу фаворит на домакините“. Независимо от това, победа или загуба от 250-ия в света, финалист на Уимбълдън при юношите през 2018, няма да повлияе на любовта му за турнира. „Чувството е различно тук в сравнение с останалите турнири от Шлема. Излизането на Централния корт на Уимбълдън, без реклами, без банери, всичко е фокусирано върху тениса и играчите на корта. Просто намирам това за впечатляващо, имайки предвид, че живеем в много комерсиален и материален свят днес, че Уимбълдън е успял да запази културата си, традициите си, което е феноменално“, завърши световният номер 1.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 м@н@ф

    1 4 Отговор
    Джоко ли си, моко ли си, стъпиш ли ми на терена, няма „ох”, няма „боли”, ще поемеш ракетата до дръжката!
  • 2 БАУРЕНЕ

    1 0 Отговор
    Ех , православни Християни ,защо ни мразят толкова много.
  • 3 васик атанасова

    0 0 Отговор
    много голям тенесис
  • 4 Рошман

    0 0 Отговор
    Уникален.Жилав,като индиянец.Не се огъва.