Last news in Fakti

28 Юни, 2021 19:36 1 945 5

Джокович се бе запътил към издънка на старта на Уимбълдън, но в последна сметка взе свето

  • уимбълдън-
  • новак джокович-
  • джак дрейпър

Сърбинът загуби първия сет в мача си срещу участващия с “уайлд кард” британец - Джак Дрейпър

Джокович се бе запътил към издънка на старта на Уимбълдън, но в последна сметка взе свето - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Новак Джокович постигна своята победа 311 в турнирите от “Големия шлем”, макар походът му към рекордна 20-а титла да започна с неочаквано загубен първи сет. Джокера все пак елиминира британския младок, участващ с “уайлд кард”, Джак Дрейпър с 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 за 2 часа игра в първия кръг на “Уимбълдън”.

253-ият в световната ранглиста 19-годишен талант заслужи аплодисментите на пълните трибуни на Централния корт с доблестното си представяне в първия кръг. Той проби в самото начало на първия сет, като спаси всичките седем възможности да бъде пробит от великия си съперник.

Джокович сбърка 24 пъти, като се подхлъзна няколко пъти на все още чисто новата трева на “Уимбълдън”. Следващият му противник ще бъде квалификантът Марсело Томас Бариос, който е 209-и в света, или пък Кевин Андерсън, когото надви за титлата през 2018 година.

"Радвам се, че съм отново тук. Това е едно от знаковите места за тенис в света. Да бъдеш на Централния корт е невероятно изживяване. Не само аз, но и други тенисисти, много съжалявахме, че "Уимбълдън" не се проведе през миналата година. Радвам се, че нормалният живот се завръща", каза Джокович след мача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Сийка

    5 0 Отговор
    Издънка се беше запътила към старта на Уимбълдън, но в последна сметка взе Джокович.
  • 2 Мисирка тъпа

    10 0 Отговор
    Няма такова подвеждащо заглавие
  • 3 Директора

    7 0 Отговор
    Загубен сет, за да опознае противника и после 3 сета за по 20 минути. Страшна издънка. Ковачев, що се излагаш?
  • 4 Стас

    1 0 Отговор
    Не е вярно,просто чичо Джок даде първия сет на момчето. В следващите сетове,като даваше по 1-2 гейма на Джак Дрейпър,Новакът се подсмихваше леко. Ако беше одрънкал британския младок за 45-50 минути,зрителите щяха да са разочаровани. А това не бива да се допуща,все пак те плащат билетите за мача. Джокович спазва задължителните правила на "хляб и зрелища",които са валидни за всяко шоу.
  • 5 Шпек Втърден

    0 0 Отговор
    Джоката ще направи голям шлем тази година, натам се е запътил