Last news in Fakti

28 Юни, 2021 09:45 1 712 0

Еквадор успя да препъне Бразилия на Копа Америка

  • бразилия-
  • еквадор-
  • кайседо-
  • цска-
  • четвъртфинал-
  • копа америка

Двата тима завършиха наравно - 1:1 и се класират за четвъртфиналите на турнира

Еквадор успя да препъне Бразилия на Копа Америка - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо ще вземе участие на четвъртфиналите на Копа Америка. Това стана факт, след като националният отбор на Еквадор направи 1:1 с домакина Бразилия в мач от група „В“, игран в Гояния. Кайседо обаче остана неизползвана резерва.

Това сложи край на серията на „селесао“ от 10 поредни победи. Петкратните световни шампиони не бяха записвали резултат, различен от успех, от 15 ноември 2019 г., когато загубиха с 0:1 от Аржентина в контрола.

Бразилия се беше класирала за елиминационната фаза на Копа Америка още преди мача с Еквадор и затова даде почивка на няколко титуляри. Това даде шанс за изява на Габриел Барбоса, Евертон, Лукас Пакета, Фабиньо и Дъглас Луис. Лукас Пакета беше единственият, който с изявите си доказа, че има място сред титулярите.

„Селесао“ откри резултата в 37-ата минута, когато защитникът Едер Милитао се разписа с глава след центриране на Евертон. Изненадващо за стила си на игра, бразилците се прибраха в защита в първите 15 минути на второто полувреме и това позволи на Еквадор да стигне до изравняване с гол на резервата Анхел Мена в 53-ата минута.

След това и двата отбора не успяха да стигнат до чисти голови положения, но резултатът беше достатъчен за класирането им на четвъртфиналите.

Еквадор беше подпомогнат и от Перу, който в другия мач от група „В“ се наложи над Венецуела с 1:0. Андре Карийо вкара единствения гол в 48-ата минута.

Така за следващата фаза на Копа Америка от група „В“ се класират Бразилия, Колумбия, Перу и Еквадор. Техните съперници в елиминационната фаза ще бъдат определени утре, когато ще бъдат изиграни последните два мача от група „А“. Ясно е, че това ще бъдат Аржентина, Парагвай, Чили и Уругвай, но тяхното разпределение в класирането още не е ясно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА