Last news in Fakti

29 Юни, 2021 18:39 2 498 3

Испанската държава с жесток удар по Анчелоти

  • карло анчелоти-
  • данъци-
  • данъчни престъпления-
  • испанска държава

Оказва се, че именитият италиански футболен специалист не е плащал част от данъците си

Испанската държава с жесток удар по Анчелоти - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Испанските власти са поискали от вицешампиона на страната Реал Мадрид да запорира заплата на новия треньор на отбора Карло Анчелоти, тъй като той дължи на държавната хазна над 1,42 милиона евро неплатени данъци, твърди „Mundo Deportivo“.

Както е известно, италианецът се завърна начело на „белия балет“ в началото на месеца, след като напусна Евертън. Това ще е втори престой за 62-годишния Анчелоти след периода му между 2013 и 2015 година, когато спечели Шампионската лига, Купата на Краля, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

„MD“ пише, че именно по време на предишния си престоя в Мадрид, Анчелоти е натрупал сериозния дълг, който е свързан с неплатени данъци за приходи от заплати и имиджови права. Той е обвинен в две данъчни престъпления за периода на 2013-2015 година и в тази връзка е призован да се яви в съда на 23 юли.

Твърди се, че всички приходи на Карло Анчелоти са минавали през английска фирма, създадена по време на престоя му начело на Челси (2009-2011 година). По този начин е италианецът е плащал само 10% от данъците върху приходите си, вместо 45% както е според испанското законодателство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Испания

    14 0 Отговор
    2017 вкара за 12 гидини зетя на Краля заради 9млн. евро присвоени!!! На Анчелоти няма как да му се размине, Меси плати 7млн преди 3 години глоба за укриване на данъци!! Там не си поплюват!!! За жалост ние нямаме нищо общо с тях, тук сме Банан!!
  • 2 Буха ха

    7 0 Отговор
    Тулупа има голям международен авторитет, ей сега ще се обади на "колегите" в Испания да го оставят на мира.
  • 3 Кой за каквото е учил

    5 0 Отговор
    От всеки треньор може да стане данъчен но не от всеки данъчен може да стане треньор