Last news in Fakti

29 Юни, 2021 19:44 1 223 1

Британскa легенда спечели четвъртия етап на "Тур дьо Франс"

  • марк кавендиш-
  • тур дьо франс-
  • четвърта обиколка

Колоездачът на "Декьонинк-Куик Степ" бе най-бърз във финалния спринт

Британскa легенда спечели четвъртия етап на "Тур дьо Франс" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

На 36 години и цели 5 след последната си победа британецът Марк Кавендиш записа 31-вия си етапен успех в Обиколката на Франция.

Колоездачът на "Декьонинк-Куик Степ" бе най-бърз във финалния спринт на четвъртия етап от "Тур дьо Франс", който бе с дължина от 150,4 километра от Редон до Фужере.

Активът от 31 етапни победи на Кавендиш е вторият най-добър за всички времена, като повече първи места от него има единствено легендата Еди Меркс.

Британецът стигна до успеха след безапелационна и много мощна атака в последните 500 метра от днешния етап. Той бе начело на колоната, която застигна белгиеца Брент ван Мур, който пък бе начело през почти целия етап.

Кавендиш, за когото това бе победа номер 152 в кариерата, пресече финалната линия с време от 3 часа, 20 минути и 17 секунди. Втори с равно време остана французинът Насер Буани от "Аркеа", а третото място зае белгиецът Яспер Филипсен от "Алпесин-Феникс".

Австралиецът Майкъл Матюс и словакът Петер Саган финишираха пети и шести.

Днешният етап от Обиколката на Франция не бе белязан от падания, както се случваше в предишните три, но малко след старта колоната спря за около минута в знак на протест срещу опасните трасета, избрани от организаторите. Протестът обаче не изглежда да бе подкрепен от всички състезатели и колоната бързо потегли отново.

Четвъртият етап не донесе размествания на върха в генералното класиране и така холандецът Матю ван дер Пул от "Алпесин-Феникс" ще запази и в утрешния ден "жълтата фланелка" на лидер. Той има преднина от 8 секунди пред французина Жулиан Алафилип от "Декьонинк-Куик Степ" и 31 секунди пред колумбиеца Ричард Карапас от "Инеос".

С победата си днес Кавендиш поведе в класирането по точки при спринтьорите. Британецът има 89 и облече "зеленото трико". Втори с 82 точки е Алафилип, а трети със 78 точки е Майкъл Матюс ("Байкексчейндж").

Утрешният пети етап е индивидуален часовник, в който ще бъдат изминати 27,2 километра от Шанже до Лавал Еспасе Майен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кире

    2 0 Отговор
    Малко е зобнал, но на Тях им е позволено. Виж ако някой Българин се изяви...