Last news in Fakti

2 Юли, 2021 16:52 1 729 3

Нов срив за мъжкия ни национален отбор по футбол

  • национален отбор по футбол-
  • срив-
  • световна ранглиста

В ранглистата за май „трикольорите“ бяха на 71-во място с 1339 точки

Нов срив за мъжкия ни национален отбор по футбол - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Националният отбор на България ще загуби три места в новата ранглиста на ФИФА за месец юни. Отборът воден от Ясен Петров ще заеме 74-та позиция, губейки 4.20 точки от рейтинга си и ще има 1334.83 точки. В ранглистата за май „трикольорите“ бяха на 71-во място с 1339 точки.

Националният ни отбор прибави точки за равенството със Словакия, но впоследствие загуби след пораженията от Русия и Франция, като загубата в Москва донесе най-сериозни „поражения“ върху рейтинга.

Преди нашата селекция се изкачват тимовете на ОАЕ, които ще заемат 68-мо място, Китай и Панама. Лидер продължава да бъде тимът на Белгия, а Бразилия излиза на второ място пред Франция, която отпадна от Евро 2020. На четвърто и пето място ще бъдат отборите на Англия и Италия. Топ 10 се допълва от Аржентина, Испания, Португалия, Нидерландия и Уругвай.

От топ тимовете най-сериозен спад инкасира Португалия, която губи 3 позиции, а скокът на Нидерландия е със 7 места – от 16-то до 9-то място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    7 1 Отговор
    Никой не коментира.:) Нормално, на кого му пука?
  • 2 Хаджиоглу

    7 0 Отговор
    Срам това не е било и преди 9ти септември не сме били толкова жалки по футбол...май вече минахме и зад Малта и Люксембург....
  • 3 Ред 55 6**

    3 0 Отговор
    След 4 години ще сме на 174-то място и ще си спомняме с носталгия за днешните времена, когато все още не сме падали от Гибралтар, Фарьори и Косово (пардон от Косово вече паднахме 😁 )