Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 11:04 1 208 6

Зума: Националният ни отбор е на слабо ниво, доста под средното

  • христо бонев-
  • зума-
  • национален отбор по футбол

Според Христо Бонев проблемът на националния отбор не е в селекционера и той очаква Ясен Петров да бъде оставен да работи.

Зума: Националният ни отбор е на слабо ниво, доста под средното - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Легендата на българския футбол и бивш селекционер на националния отбор Христо Бонев - Зума направи равносметка на завършилия цикъл световни квалификации. България завърши на четвъртата позиция в група С и за пореден път няма да участва на голям шампионат, което се случва неизменно от 2004 година насам.

“Не ми се иска много-много да разсъждавам за националния отбор, защото много негативни неща могат да се кажат и много малко позитивни. Виждате в европейския футбол как много страни, които вие, журналистите, обичате да наричате джуджета, започват да си вярват, че могат да станат великани, а великаните виждат, че това което хвърчи, не се яде…За нашият отбор какво да кажа?

Боби Михайлов казва, че сме на средно ниво. Аз мисля, че нивото ни е слабо и доста под средното. От това, което избра като футболисти Ясен Петров, по-добро нямаме. Казвате, че е дал шанс на 39 футболисти за една година. Това показва, че той търси и се стреми да намери най-качествените момчета, но колкото и да търси, няма да попадне на нещо по-сполучливо. Припомняте ми равенството срещу Италия и дали го отдавам на късмет? Като говорим за шанс във футбола, аз по-голям късмет от това, което гледах срещу Украйна в Одеса (1:1), не мога да си представя. В целия си живот не съм виждал такова нещо”, коментира Зума пред „Мач Телеграф“.

“Ако трябва да отлича някого, бих казал, че съм влюбен в играта на двамата вратари - Даниел Наумов и Светослав Вуцов. Имат отлична фигура и физика за поста, на който играят, имат и уменията, и ми изглеждат две много сериозни момчета. Израстване виждам и в братята Петко и Андреа Христови, които не се притесняват и от най-големите звезди във футбола.

За Кирил Десподов отдавна съм си казал мнението. Това момче може да играе в почти всеки европейски отбор”, казва още Бонев.

Според него проблемът на националния отбор не е в селекционера и той очаква Ясен Петров да бъде оставен да работи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това

    3 0 Отговор
    имаме!...

    Коментиран от #4

  • 2 Jacques Yves Moineau

    5 0 Отговор
    Чалгата изяде футбола.
  • 3 Аз бих

    3 0 Отговор
    казал: Не под средното, а под слабото. Липса на техника, тактика и мотивация.
  • 4 Не баш

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "това":

    Меркантилни юношески школи. Давай парата да ти тренирам детето.
    Някакви измислени скаути и т.н. Едно време нямаше места в ДЮШ. А какви имена имаше за треньори.
  • 5 ФЕЙК

    5 0 Отговор
    1.Национали, "ЛЪВОВЕ"/това кой го измисли?/, Титани и накрая....из,по, на..с..рани!
    2. Лудогорци, "ОРЛИ", Титани и... накрая пак същото!
    3. Цесекари и левскари, "лъвове", Титани и ....накрая го знаете!
    4. Всички останали....пак същото!
  • 6 Манекен

    2 0 Отговор
    Той Бонев си го каза имаме само добри вратари. Защо? Защото те не бягат. Трябва ли да се бяга не го търси. Гледах едно интервю на Бербатов и той каза в този отбор било мъка за нападателите щото трябвало да БЯГАТ, да се връщат назад да търсят топката😊. Манекен ти сериозно ли нападателят трябва да бяга не може да бъде!