Last news in Fakti

20 Юли, 2021 18:58 1 592 3

Дамбраускас: Мачът с Мура ще е различен от този с ЦСКА, защото няма да имаме тези пространства

  • лудогорец-
  • мура-
  • сравнение-
  • разузнаване-
  • очаквания-
  • цска-
  • шахтьор солигорск-
  • дамбраускас-
  • квалификации-
  • шампионска лига

"За разлика от Шахтьор, Мура не са проактивен отбор", заяви наставникът на Лудогорец

Дамбраускас: Мачът с Мура ще е различен от този с ЦСКА, защото няма да имаме тези пространства - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас проведе онлайн официална пресконференция преди мача срещу Мура от Шампионската лига. Първоначално той бе попитан за сравнение между Мура и Шахтьор, който отбор отстрани в първия кръг от надпреварата.

"Не обичам да сравнявам отбори по този начин. Трябва да уважаваме и двата отбора, тъй като са шампиони. Мачовете ще са много различни, защото Мура има доста по-различен стил и играчи. Имахме човек, който гледа техен мач на живо. Всеки един член на екипа има задача с мача. Опитваме се да се подготвим по най-добрия начин. Организиран отбор и отбор, който е трениран много добре. Личи си в малките детайли на терена и са готови за такива мачове. За разлика от Шахтьор не са проактивен отбор. Опитват да играят на контраатака и са стойностен отбор и наказват противниците си. Представят се добре у дома. Ще се опитаме да подобрим и да повтаряме доброто представяне особено в мача срещу ЦСКА. Във футбола опонента гледа и наблюдава какво се случва. Могат да се подготвят и да ни контраатакуват с идеите си. Футболът е красива игра. Мачът срещу Мура ще е различен от ЦСКА, няма да имаме тези пространства, защото те ще са по-компактни. Искам от моите футболисти да излезем с увереност и от първата минута да вземем инициативата и да водим играта дори и с риск", каза Дамбраускас.

Той коментира и "сухата мрежа", с който Лудогорец може да се похвали в първите три официални мача от началото на сезона. "Може би опонентите изпуснаха своите шансове. В крайна сметка анализираме абсолютно всичко, което се случва в мачовете. Целим се да се защитаваме високо и да не позволяваме на противника да стига до вратата. Надграждаме в последните мачове и имаме по-доброто притежание от противника. Държим го далеч от нашата врата. Това, което се случва в нашия отбор е по-комплексно. Владеем топката, не позволяваме на противника да отнема топката в нашата половина. В този аспект сме подобрили играта. Значително подобрихме играта при статични положения в защита, където в последните мачове не допуснахме толкова възможности за противника. Общо 7 корнера са изпълнени срещу нас. Много малко преки свободни удари около наказателното поле и това показва подобрение", допълни още треньорът на Лудогорец.

"Вярвам, че няма да подценим мача. Моите играчи са със същата концентрация като моята. Смятам, че всички те разбират каква е важността на този мач и по какъв начин ще повлияе на пътя, по който вървим. Нормално е в сезона формата на отбора или играч да бъде повлияна, но това е работа на треньора, който трябва управлява процеса по този начин и да избира най-доброто", допълни Дамбраускас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    2 1 Отговор
    Много говорил тоя бе! Що не вземе да пита Стойчо Младенов как да се бие Мура, Стойчо след толкова години вече би трябвало да знае!

    Коментиран от #2

  • 2 гларус

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фен":

    Това е Лудогорец не е ,,Менте с тире,, .Само припознавачите Ви останаха да се радват на чужда слава. Литекс никога няма да бъде онова ЦСКА

    Коментиран от #3

  • 3 ГОГО

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "гларус":

    Ми то си има истинско ЦСКА1948 ,което никога не си е сменяло името нито града.