21 Юли, 2021 18:15 2 077 1

Джошуа: Усик не е по-слаб от Фюри

  • джошуа-
  • похвала-
  • съперник-
  • бокс-
  • усик-
  • фюри-
  • уайлдър-
  • световна титла

"Трябва да се отнеса сериозно към новото предизвикателство", заяви световният шампион

Джошуа: Усик не е по-слаб от Фюри - 1
Снимка: БГНЕС

Първоначалният план на Антъни Джошуа да се изправи срещу Тайсън Фюри не успя да се осъществи. Вместо това британският боксьор ще се изправи срещу Александър Усик. Двубоят ще се състои на 25 септември на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

Относно новото си предизвикателство Антъни Джошуа споделя, че то е също толкова добро, колкото и това срещу сънародника му. В интервю за „Sky Sports“ боксьорът заявява, че е искал двубоят с Тайсън Фюри да се състои, но не обвинява никого, че това не се е случило. „Имам друг противник, който е също толкова добър. Трябва да се отнеса сериозно към новото предизвикателство. Той със сигурност ще го направи. Точно от това имам нужда – от хора, които са сериозни“, сподели боксьорът в интервюто.

Тайсън Фюри ще се изправи срещу Донатей Уайлдър на 9 октомври, което означава, че всяка бъдеща среща с Джошуа за някои от шампионските пояси ще трябва да изчака до следващата година. Въпреки това Джошуа е оптимист: „Най-важната битка за мен е следващата, но човек трябва да има ясна визия за това какво иска да постигне. Кой знае какво ще се случи след дуела с Усик, дали ще се изправя срещу Фюри, Уайлдър, Дилиън Уайт, Анди Руис? Трябва да съм съсредоточен и да съм готов за всяка битка. Не ме интересува срещу кого точно се изправям, моята цел са поясите.“

Джошуа се връща на ринга са пръв път от декември миналата година, когато се изправи срещу Кубрат Пулев. Следващият му противник - Александър Усик, няма нито една загуба в кариерата си. Той спечели и златен медал по време на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    5 0 Отговор
    Олимпийската титла е при аматьорите което няма нищо общо с професионалния бокс! Важното е да се пишат някакви титли! Поне ще се получи хубав боксов мач, а не цирка който сътвори нашия паляк миналата година! Още ни се подиграват и смеят в целия свят за съжаление!