22 Юли, 2021 22:56 3 035 7

Арда дебютира в Европа със загуба

  • арда-
  • загуба-
  • дебют-
  • апоел беер шева-
  • мича-
  • барейро-
  • лига на конференциите

Тимът от Кърджали загуби от Апоел Беер-Шева с 0:2

Арда дебютира в Европа със загуба - 1
Снимка: БГНЕС

Арда (Кърджали) записа загуба в дебютния си мач в евротурнирите. “Сините” отстъпиха с 0:2 на Апоел Беер-Шева в мач от втория предварителен кръг на новия турнир на УЕФА Лига на конференциите. Тимът от Кърджали показа добра игра на високо темпо, но не създаде достатъчно чисти положения пред вратата на своя опонент. Апоел стигна до попадения чрез Барейро в 52-ата и резервата Дор Мича в 78-ата минута. Реваншът е след седмица в Израел.

Мачът започна на високо темпо и с доста битка в средата на терена, но до интересни положения в началните минути не се стигна. Първата по-сериозна ситуация дойде в 16-ата минута, когато Делев опита шут от малък ъгъл по земя, но вратарят на гостите улови.

3 минути по-късно отново крилото на Арда центрира от корнер, а Милен Желев се откъсна от противников защитник. Ударът му обаче се оказа недостатъчно добър и топката излезе в аут.

В 21-ата минута Апоел успя да стигне до гол. Сафури центрира от пряк свободен удар и по прекрасен намери открилия се Ейтан Тиби, който засече топката с глава и я прати в мрежата на българския тим. Последва обаче веднага вдигнат флаг за засада и така попадението бе отменено. От последвалите повторения се видя, че положението е доста спорно и трудно може да се прецени в реално време.

Малко по-късно израелците отново стигнаха до положение. Тогава Барейро засече центриране от фаул, но Иван Караджов спаси.

В 34-ата минута Акулатсе опита късмета си от границата на наказателното поле, но за щастие на Арда топката премина високо над напречната греда.

В 37-ата грешка в средата на терена доведе до това Шехтер да изведе на чиста позиция Акулатсе, който се озова очи в очи с вратаря на българите. Добрата намеса обаче на Коконов и след това на Иван Караджов предотвратиха по-големи опасности пред вратата на "сините".

Лошата новина за Арда дойде в 39-ата минута, когато Крум Стоянов получи контузия и трябваше да бъде принудително заменен от Александър Георгиев.

В края на първото полувреме отборът от Кърджали се нанесе в противниковата половина и търсеше повече попадението, но до такова така и не се стигна.

Второто полувреме не започна по най-прекрасния начин за Арда. В 49-ата минута Спас Делев получи контузия след сблъсък с Келтенс. Това доведе до неговото извеждане временно от игра. През това време гостите стигнаха до корнер, след който откриха резултата в 52-ата минута. Тогава Сафури центрира и намери открилия се Барейро, който прекрасно с глава вкара за 1:0.

Арда отговори с опасен удар на Делев от пряк свободен удар, който обаче мина на сантиметри от страничния стълб. В следващите минути Арда натисна своя противник и търсеше изравнително попадение. Един от най-дейните на терена Спас Делев на два пъти опита късмета си от фаул, но и двата пъти топката се отклоняваше от стената.

В 70-ата минута отново Барейро можеше да вкара след удар с глава. За щастие на Арда обаче кълбото излезе в аут.

В 78-ата минута Апоел нанесе и втория си удар в мача. Тогава влезлият като резерва Давид Дор Мича центрира към Ансах наляво. Крилото пое на гърди, излъга Лозев и центрира отново към Дор Мича в другия край на наказателното поле. Той от своя страна стреля директно от воле и прониза вратата на Караджов за 2:0.

В 87-ата минута пък нервите взеха връх след нарушение на израелците. Тогава играчи в червено и синьо се сблъскаха, но всичко утихна след няколко секунди. Реферът обаче от своя страна не си спести жълтите картони и ги показа на четирима футболисти само в тази ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крж

    3 3 Отговор
    У евреина пари бол
  • 2 Кърджалиец

    8 11 Отговор
    Турция е нашата родина, Ахмед Доган е нашия баща, еничари са нашите деца. Химн на арда-Кърджали
  • 3 СелоКлюч

    7 1 Отговор
    противното джудже си мисли че му свирят бг съдиите ..............
  • 4 Фен

    8 1 Отговор
    Спасчо сбърка футбола с балета Лебедово езеро
  • 5 Велин

    3 1 Отговор
    Пешев Пешев Пешев
  • 6 Тошката от Кърджали

    6 0 Отговор
    Този път се изложихме .
  • 7 Далавера далавера

    1 0 Отговор
    Всичко е алъш вериж
    С тел афиф
    Сега ще има израелски инвестиции в Кърджали ....Сюлейман безумни под Шипка търчете Тамо са раите...