27 Юли, 2021 11:37 6 574 5

Любо Пенев до Йешич, Гочето и Моралес..

  • любо пенев-
  • цска

Ел Голеадор си заминава, след успех, при това над един идеологически враг, за какъвто се смята в Борисовата градина тимът на ЦСКА 1948

Любо Пенев до Йешич, Гочето и Моралес.. - 1

Отдавна сме се убедили, че особено в България, треньорският пост е едно от най-несигурните неща. Въпреки това дори и тук не сме свикнали, често треньор да бъде гонен след победа, пише Мач Телеграф.

Точно такава участ сполетя Любослав Пенев. Ел Голеадор си заминава, след успех, при това над един идеологически враг, за какъвто се смята в Борисовата градина тимът на ЦСКА 1948.

От демократичните промени насам Ел Голеадор е четвъртият специалист, освободен при такива обстоятелства. Уточняваме, че не включваме в статистиката смени извършвани преди началото на първенството или преди старта на пролетния дял.

Тогава го правим поради факта, че по това време рокади много често са плод на цялостно представяне на дадения треньор и много по-рядко причината е последния мач преди уволнението.

Поради това и в тези периоди има изгонени след победа, които не разглеждаме в статистиката. От същата съдба като Любо бе споходен и друг голям любимец на феновете – Миодраг Йешич.

Сърбинът приключи втория си престой на "Армията" едва след два мача.

При втория тогавашният собственик Димитър Борисов дойде на "Армията" и го уволни въпреки победата над Черноморец с 2:0. През миналия сезон Даниел Моралес не бе оставен да продължи.

В Европа той стигна до престижно реми срещу Рома в Рим, а в България имаше само победи. След втората – над Монтана на Огоста той бе сменен с Бруно Акрапович. Георги Василев пък си замина през далечната 1998-а след класическа победа над Спартак (Пл) с 3:0.

Треньорите, изгонени в хода на сезона и след победа от 1990 година насам:

07.03.1998 година - Спартак (Пл) – ЦСКА 0:3 - След мача е освободен Георги Василев

10.03.2013 година - ЦСКА – ПСФК Черноморец 2:0 - След мача е освободен Миодраг Йешич

08.11.2020 година - Монтана – ЦСКА 1:2 - След мача е освободен Даниел Моралес

25.07.2021 година - ЦСКА 1948 – ЦСКА 2:4 - След мача е освободен Любослав Пенев


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим

    28 4 Отговор
    Ама Любо го знае това и нетрябваше да си напуска Царско село,заради този бардак.Като му е бил толкова акъла,нека да духа супата сега.....

    Коментиран от #3

  • 2 Хахахахах

    11 3 Отговор
    Егати деградира ли те мозъци. Само в БГ футбола е така. Успех на новия треньор, дано и той не последва съдбата на тези преди него
  • 3 xXxX

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мим":

    Факт е това, обаче в бардака заплатката му е била Х пъти по-висока от селото. Освен това е по-интересно да се бориш за нещо. Не го мисли Л.Пенев, той си е ОК.

    Жалко за посмешището, в което са превърнати софийските отбори. Всички. Щом Славия изглежда най-разумният от тях последните години, без да коментирам собственика им, няма какво повече да обсъждаме.

    Докато феновете не почнат да инвестират и упрвляват любимите си отбори, ще е така.

    П.С. и преди и сега, литекс не е цска :)
  • 4 Пак

    7 3 Отговор
    всичко това е заради тотото,батьовците казват на треньорите да не си дават зор,че имат доверие в тях''както супата за последно'' и залагат големи суми,натегачите пък искат да покажат,че са велики тренери и стават причина за големи загуби на повелителите си,след това,ама защо така защо инак
  • 5 ЦСКА БГ

    5 4 Отговор
    Какъв враг е отбора на Цеката?
    Имаше 60 фена, повечето които му работят във фирмата.
    ЦСКА cи e ЦCКA, а отбора на Цеката не фигурира никъде в решенията на последната Инстанция в Спортните Отсъждания, каквато е КАС!



    Eтo aктуaлни нoвини!



    Наблегнeтe на ОКОНЧАТЕЛНО, нa CЪЩИЯ КЛУБ и на НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ:



    Окончателно: ЦСКА е ЦСКА.



    07.06.2021 19:25



    И КАС потвърди: ЦСКА си е ЦСКА.



    Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) окончателно потвърди решението на ФИФА от миналата година и призна ЦСКА. КАС добавя, че ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник (а не друг).



    Спортният арбитражен съд в Лозана завършва с "Решението на арбитража в Швейцария е окончателно и не подлежи на обжалване".



    Дeбютaнтът в eлитa ЦCКA 1948 cъщo прeтeндирaшe зa нacлeдник, нo cлeд oфициaлнoтo рeшeниe нa КAC трябвa дa признae пoрaжeниeтo cи.